Biz bir takımız projesi

Melekbaba Gençlik Merkezinde yapılan açılışa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Kızılay, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Spor Bilimleri Dekanı Prof. Cemal Gündoğdu, MEB Şube Müdürü Akın Coşkun proje koordinatorleri, sporcular, öğrenciler ve velileri katıldı. 

Biz bir takımız projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yürüteceği "Biz Bir Takımız" projesinde Farklı sosyokültürel arka plana sahip gençlerin spor yoluyla bir araya getirilerek toplumda farklı kültürler arasında karşılıklı saygı ve güven ortamının oluşturulması, spor yoluyla sosyal uyumun sağlanması, gençlerin kendisini ve karşısındakini tanıyarak  güçlendirilmesi ve birlikte  yaşama kültürünün  geliştirilmesi hedeflenmektedir. 

24 ilde 08.01.2022-01.09.2022 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı farklı okullarda eğitim gören 6.ve 7. sınıflardaki kız ve erkek öğrencinin;  seçilen eğitmenlerin gözetiminde, 14 hafta boyunca haftada 4 saat  katılacakları spor ve sosyal uyum eğitimleri verilecektir.

Eğitimlerin ardından kardeş şehir Çanakkale ile birlikte farklı bir şehirde bir araya gelinecektir. Böylelikle ortak bir tanışma ve etkinlik kampından oluşan "Biz Bir Takımız" projesine, Malatya ilinde Melekbaba Ortaokulu ve BarguzuvOrtaokulu  öğrencilerinden oluşan toplam 44 kişi katılacaktır.