Bir yılda 3 bin kaza

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Karayolu Trafik Kaza İstatistiklerini açıkladı. Malatya'da bir yılda 2 bin 992 kaza meydana gelirken, bu kazalarda 36 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 603 kişi de yaralandı.

Bir yılda 3 bin kaza

2022 bilançosu korkutucu

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, 2022 kaza bilançosunu açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Malatya’da 2022 yılı içerisinde 2 bin 992 kaza meydana geldi. Bu kazaların bin 616’sını ölümlü ve yaralamalı kazalardan meydana gelirken, bin 376’sı ise maddi hasarlı kazalardan oluştu. Malatya’da bir yılda meydan gelen 2 bin 992 kazada 36 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 603 kişi de yaralandı. Aralık ayı istatistiklerine göre ise 2022 Aralık ayında Malatya’da 241 kaza meydan geldi. 241 kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 209 kişi yaralandı. Ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarına karışan araçların cinslerine bakıldığında ilk sırada otomobil bulunurken, otomobilden sonra en çok motosikletlerde meydana geldi. 

Kazaların çoğunluğu sürücü hatasından kaynaklı 

Sürücü hatalarının kazalara neden olduğu açıklanan istatistiklerde, trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise araç hızı, yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uymamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin 'dur' işaretinde durmamak, 'taşıt giremez' trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olarak ifade edildi.