'Bir neslin kanı hepimizin eline bulaşır'

7 Ekim'de başlayan ve tüm dünyanın gözü önünde İsrail'in Filistin'e karşı zulümlerine sessiz kalmayan Malatyalı Ahmet Kazgan, Malatya'da bir alışveriş merkezinin önüne giderek, İsrail'e destek veren kafede oturan vatandaşlara seslendi. Kazgan, Filistin'de Batı Şeria'da, Kudüs'te, Gazze'de, Refah Sınır Kapısı'nda bir nesil yok oluşuna dikkat çekerek, 'Bir neslin kanı hepimizin eline bulaşır' diye konuştu.

'Bir neslin kanı hepimizin eline bulaşır'

İsrail mallarına karşı bilinçli tüketim çağrısında bulunan Kazgan, dünyanın dört bir yanındaki insanların Filistin için ayağa kalktığını belirtti. Konuşmasında, “Ey insanlığını kaybetmemiş, vicdanını ve merhametini yitirmemiş insanlar, Filistin’de bir nesil paramparça ediliyor. Kahvenizi içerken, yemeğinizi yerken bu zulme göz yummayın. Merhamet sahibi olanlar, ayağa kalkın ve bu katliamlara destek verenlerin mallarını satın almayın. Yoksa Filistin’de paramparça olan bir neslin kanı hepimizin eline bulaşır” ifadelerini kullandı.

'Allah katında lanetlenmişlerdir'

'Bir neslin kanı hepimizin eline bulaşır'

Kazgan, insanlara merhamet ve vicdan çağrısı yaparak, “Merhamete gelin, yoksa Allah’a hesap veremezsiniz. Ateşin içinde yanarsınız. Kur’an okuyun, orada bir neslin paramparça edildiğini görün. Allah, onlar hakkında şöyle buyuruyor: ‘Onlar aşağıların aşağısındadır. Azgınlıkta hayvanlardan daha azgındırlar. Allah katında lanetlenmişlerdir. Peygamberlerini öldürmüşlerdir.’ Bu yüzden onların mekanlarında alışveriş yapmayın” dedi.

Ahmet Kazgan’ın bu duyarlı çağrısı, alışveriş merkezinde kafede oturan vatandaşları harekete geçirdi ve vatandaşlar çağrıya uyarak kafeden ayrıldılar.