Bir mahalle daha karantinaya alındı

Malatya'da bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Arguvan ilçesine bağlı Narmikan Mahallesi İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Bir mahalle daha karantinaya alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Valiliğinden karantina ile ilgili yapılan açıklama şöyle;  İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 01/12/2020 Salı günü 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 24. Maddesi gereğince Kaymakam Gökhan DOLAŞ başkanlığında kurul üyelerin iştirakiyle Kaymakamlık Makamında toplanmış olup, aşağıda belirtilen kararı almıştır.  İlçemiz Yazıbaşı(Narmikan) Mahallesinde COVID-19 13(on üç) pozitif vaka tespit edilmiştir. Kırsal mahallelerimizde geleneksel yapımızın temellerinden olan komşuluk ilişkilerinin aktif olması bu bağlamda fiziksel temasın yoğun olması ile birlikte sosyal izolasyonun mümkün olmadığı bir gerçektir. Bundan dolayı COVID-19 testi pozitif çıkan vatandaşımızın diğer mahalle sakinleri ile de temas kurduğu değerlendirilmektedir. Salgının yayılımının önüne geçmek, mahalle ve ilçe toplum sağlığını korumak maksadıyla 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. Ve 72/7 maddeleri ve Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 29.03.2020 tarih ve 2020/20 sayılı kararının 2. maddesi gereğince 02/12/2020 tarihinde saat 00:00‘dan itibaren İlçemiz Yazıbaşı(Narmikan) Mahallemizin acil sağlık ihtiyaçları hariç ikinci bir emre kadar karantina altına alınmasına, zaruri ihtiyaçların ( gıda, ilaç temini vb. ) ise Kaymakamlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla karşılanmasına,

  Yukarıda belirtilen kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 282. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,   Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.