Bin 50 köy konutu teslim edilecek

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, çalışmalarda sona gelinen bin 50 köy konutun Ocak ayı içerisinde teslim edileceğini söyledi.

Bin 50 köy konutu teslim edilecek

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da, binlerce bina ve bağımsız yapı yıkıldı ve ağır hasar aldı. Depremlerin ardından hak sahiplerine teslim edilmek üzere 77 bin 717 kalıcı konut, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 iş yeri ile ahır olmak üzere toplamda 130 bin 419 bağımsız bölüm için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bin 50 köy konutu teslim edilecek

Tamamlanan konutlar ise hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.Geçtiğimiz günlerde Malatya’nın Akçadağ ilçesi Eğin Mahallesi’nde yapımı tamamlanan köy evleri hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, çalışmalarda sona gelinen bin 50 köy evinin Ocak ayı içerisinde teslim edileceğini kaydetti.

Bin 50 köy konutu teslim edilecek
Ocak ayı sonu itibariyle kent genelinde tamamlanan yaklaşık 5 bin kalıcı konutun hak sahiplerine teslim edileceğini kaydeden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak da kırsaldaki bin 50 köy konutunda ki çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Bin 50 köy konutu teslim edilecek

Deprem sonrası 14 bin 300 konutun ihalesinin yapıldığını aktaran Ölmeztoprak, tamamlanan konutların ay içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti. Kent genelinde bir süredir devam eden ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerin de sona gelindiğini ifade eden Ölmeztoprak, Malatya’nın yeniden imarı ve ihyası için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.