BİK Analitik, Uluslararası Standartlarla Doğrulandı!

Basın İlan Kurumu'nun geliştirdiği BİK Analitik, uluslararası bir denetimden başarıyla geçerek güvenilirliğini kanıtladı.

BİK Analitik, Uluslararası Standartlarla Doğrulandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu tarafından geliştirilen ve internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiğini ölçen BİK Analitik sistemi, uluslararası bir bağımsız denetim kuruluşu tarafından yapılan kapsamlı incelemeler sonucunda ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almaya hak kazandı. Bu belge, BİK Analitik'in uluslararası standartlara uygun, güvenilir ve şeffaf bir sistem olduğunu teyit ediyor.

BİK Analitik, Uluslararası Standartlarla Doğrulandı!

Uluslararası Bağımsız Denetim ve Güvence Denetimi Standartları Kurulu (IAASB) tarafından belirlenen standartlara göre yapılan denetimde, BİK Analitik'in ölçüm süreçleri, tasarlandığı ve işletildiği şekilde doğru olarak yansıtıldığı ve sistemin etkin bir şekilde işletildiği tespit edildi.

BİK Analitik, Uluslararası Standartlarla Doğrulandı!

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik'in bu başarısının Türk basını için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "BİK Analitik, kamu kaynağının adil ve tarafsız bir şekilde dağıtımı için hayati önem taşıyor. Bu başarımız, sistemimize olan güvenimizi daha da artırdı" dedi.

Daha önce Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan marka tescil belgesi alan ve Türk Standardları Enstitüsü'nden TS ISO/IEC 25051 belgesi alarak kalitesini tescilleyen BİK Analitik, şimdi de uluslararası bir güvence belgesi alarak başarısını perçinledi.