Belgesi olanlar diploma alabilecek

Malatya Berberler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslek eğitim merkezlerine gönderdiği yönerge ile ustalık ve kalfalık belgesi almış veya mesleki eğitim merkezinde okumaya devam eden fakat diploma programına dahil olmayan en az ortaokul mezunu berberlerin, telafi derslerle 'meslek lisesi diploması' sahibi olabileceğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Belgesi olanlar diploma alabilecek

Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak mezun olmuş, fakat diploma programında dahil olmayarak kalfalık ve ustalık belgesi almış kişiler artık telafi dersler ile lise diploması alabilecekler.  Bunun yanı sıra bu merkezlerde okuyan ve 11’inci, 12’inci sınıftaki diploma programına dahil olmayan öğrencilerde fark derslerini alarak meslek lisesi diploması almaya hak kazanacaklar.

En az ortaokul mezunu olma şartı var

Konuyla ilgili oda binasında basın toplantısı düzenleyen Malatya Berberler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, en az ortaokul mezunu olup ustalık ve kalfalık belgesi olan berberlerin, fark derslerini vermeleri halinde meslek lisesi diplomasını almaya hak kazanacağını belirtti. Berberlerin mesleklerinde kalfalık ve ustalık belgesi alabilmek için çıraklık ve eğitim merkezine gittiklerini anımsatan Toptaş,  "Bizim üst kuruluşumuz olan, berber ve kuaförler, güzellik salonları federasyonun talebi doğrultusunda, aslında tüm odalarında bu konu ile alakalı talepleri oldu. Bu talepler doğrultusunda, kalfalık ve ustalık belgesi almak isteyen meslektaşlarımızın meslek lisesi diploma almaları yönünde talepler olmuştu. Sağ olsun ilgili bakanlık cevap vermiş ve federasyonumuzda konu ile alakalı bizleri bilgilendirdi. Bu durumda en az ortaokul mezunu olup ustalık belgesi olanlar fark derslerini vermeleri halinde meslek lisesi diplomasını almaya hak kazanacaklar. Ustalık belgesi olan meslektaşlarımızın ders saatleri kalfalık belgesi olan arkadaşlarımıza göre daha az olacak. Belirlenen dersleri verdikleri anda kendilerinde yaklaşık bir yıl süre sonunda kendileri meslek lisesi diploması almaya hak kazanacak" dedi. Toptaş, Meslek lisesi diploması alabilmenin bazı şartları olduğunu ifade ederek, "En az ortaokul mezunu olabilmek, ustalık ve kalfalık belgelerine sahip olabilmek. Lise mezunu olup ustalık belgesine sahip olan meslektaşlarımız, eğitime tabi olmadan eğitim öğretim yılı sonunda meslek lisesi diplomalarını alabilecekler. Bunun şartları var tabi. Arkadaşlarımız, Malatya Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezine müracaat etmeleri gerekmekte. Yapılan bu çalışma için bakanlığımıza, federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Meslektaşlarıma çağrıda bulunuyorum, ortaokul mezunu olup ta belgeleri olana arkadaşlarımız Malatya Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezine müracaat etsinler" şeklinde konuştu.