Belediyelerin yetersizliği

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Malatyalıların, bir haftadır, 'Kar yağar kar üstüne derdim var dert üstüne' türküsünü söylediğini belirterek, 'Bereket dediğimiz kar, Malatya'da bereketinden önce belediyelerinin beceriksizliğini, koordinasyon eksikliğini, araç filolarının yetersizliğini ortaya koydu. Şehrin merkezinde bile 3-4 gün boyunca kar temizliği yapılamadı' dedi.

Belediyelerin yetersizliği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, partisinin Malatya İl Binasında basın toplantısı düzenledi. Türkiye ve Malatya gündemine dair önemli açıklamalarda bulunana Ağbaba,elektirik ve doğalgaza gelen zamlardan sonra  vatandaşın bu faturalar altından kalkmasının mümkün olmadığını söyledi. Ağbaba, hazinenin yüzde 26 ile borçlandığını savunarak, "Ama ne deniliyor, ‘yüzde 14 faiz var’ peki bu yüzde 12’lik fark kimin cebinden çıkıyor. Davulla zurnayla halay çeken bizim gariban Malatyalıların cebinden çıkıyor. Davulu zurnayı hazırlasınlar, çalmaya devam etsinler halayın başına da Öznur Çalık geçsin. Dolar sanki 8’den 13 liraya çıkmamışta 18’den 13’e düşmüş gibi orada da büyük bir yolsuzluklar. O gece 1milyar dolar fakir fukaranın halay çekenlerin cebinden çıktı" dedi. 

Malatya’da güneş doğarsa kar eriyor

Malatyalıların bir haftadır, ‘Kar yağar kar üstüne derdim var dert üstüne’ türküsünü söylediğini belirten Ağbaba, "Bereket dediğimiz kar Malatya’da bereketinden önce belediyelerinin beceriksizliğini, koordinasyon eksikliğini, araç filolarının yetersizliğini ortaya koydu. Şehrin merkezinde bile 3-4 gün boyunca kar temizliği yapılamadı. İlçe ve köyleri söylemeye gerek yok. Büyükşehir Yasası çıkarılırken bu yasanın şehirleri kaderine terk edeceğini söylemiştik, dinletemedik. Ama Malatya’da sadece kırsal bölgeler değil, şehrin merkezi kabul edilen Kapalı Çarşı etrafı bile günlerce kaderine terk edildi. Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle bir halı sahanın çatısı çöktü, Galericiler Sitesi'nde iş yerlerinin önündeki çatılar çöktü, değişik yerlerde tavuk çiftliklerinin, Arapgir ve Yazıhan’da ağılların çatıları çöktü, kardan olumsuz etkilenen esnaflarımıza ve hayvan üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Neyse ki güneş doğdu da, büyükşehir ve merkez ilçelerin beceriksizliklerini eritip götürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Malatya kara teslimken Cumhurbaşkanına 325 kat çelikten, zırh kesen kılıç takdim etmekle meşguldü. Keşke sevgili Selahattin Gürkan, gelse buradaki kar temizliğinin başında dursa. Malatya’da güneş doğarsa kar eriyor. Dua edin Allah’a güneş doğsun, kar erisin" diye konuştu. Ağbaba, Malatya Gazeteciler Cemiyetinin, Yeşilyurt Belediye Başkanına Yılın Belediye Başkanı Ödülü’nü vermesini eleştirdi. Depremzedelerin 6 yıldır ev beklediğini ileri süren Ağbaba, hem 24 Ocak hem de 29 Kasım depremlerinin yaralarının sarılması gerektiğini belirtti.