Belediyeler yetersiz kaldı

Yeşilyurt İlçesi Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, yoğun kar yağışı sebebi ile kapanan yolların açılmasında belediye araçlarının yetersiz kaldığını belirterek, vatandaşların yoğun şikayetleri karşısında telefonlara yetişemediklerini söyledi.

Belediyeler yetersiz kaldı

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, önceki gece başlayan dün gece yarısı itibariyle etkisini artıran kar yağışının şehir merkezinde olduğu gibi Tecde Mahallesinde de sıkıntılara sebebiyet verdiğini vurguladı.

Yetkililer hangi tedbirleri aldılar

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Muhtar Yiğit, yolların kapalı olması dolayısıyla vatandaştan sürekli şikayet telefonları aldıklarını ifade ederek, "Sokakların kapalı olduğunu söyleyen vatandaşlar sürekli bizi arıyor. Bizde belediyeyi arıyoruz. Aldığımız cevap ekipler sahada yeterli kepçemiz yoktur ancak acil ihtiyaç olan yerlere gidebiliyoruz. Tedbirlerimizi aldık diye açıklama yapan yetkililerimizin aldıkları tedbirleri merak ediyoruz. Hangi tedbirleri aldılar. Tedbirler alındı ise neden bütün sokaklarımız kapalı ve saatler sonra ancak acil ihtiyaç olan yerlere gidebildik. Toplantı üstüne toplantı yapan belediye yetkililerimiz yapılan toplantılarda aldığınız tedbirlerin yetersiz kaldığını gördük ve yaşadık. Ana artellerin dahi öğlen sonrası tuzlaması ve açılması sağlandı. Acil ihtiyaç için açılması gereken yol için 5 saat sonra gelindi bu nasıl bir tedbir bir anlam veremedik. Telefonlarımız kilitlendi. Arayan vatandaşlara belediyelerin yeterli kepçeleri yokmuş bekliyoruz cevabını verdiğimizde vatandaş ilk sitemini bizlere yapıyor. Belediyeler acil durumlarda piyasadan kepçe kiralayarak sorunu çözebilirlerdi" şeklinde konuştu.