'Belediyeler hizmette hantal'

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, belediyelerle muhtarlar arasında bir çelişkinin olduğunu ileri sürerek, 'Şimdi büyük belediye ana caddeleri veya alt yapıları yapıyor. Fakat Battalgazi Yeşilyurt Belediye Başkanları bu ara sokaklardaki hizmetleri yaparken hantal çalışıyorlar. Aylarca günlerce bu sorun devam ediyor' dedi.

'Belediyeler hizmette hantal'

Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu geçen hafta olağan seçime giderek, yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri belirledi. Yapılan olağan seçimde Muhtarlar Derneği Federasyonu’nun yönetim ve denetim kuruluna seçilen muhtarlara, AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci ile Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, tarafından dernek binasında plaket takdimi yapıldı. Plaket takdimi öncesinde açıklamalarda bulunan Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu geçen hafta olağan seçime giderek, yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri belirlediğini anımsatarak, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Her biri mahallelerinde kanaat önderi

Muhtarlık görevinin kolay olmadığını ifade eden AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, "Malatya Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun değil Türkiye’nin parlayan yıldızı ve baktığımız zaman Malatya, sürekli gelişeni değişen, dönüşen ve sürekli de hizmet alan bir ilimizdir. Bunlarda da bütün muhtarlarımızın ayrı ayrı emeği ve katkıları vardır. Onlar, vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirme noktasında yerelde belediye ve merkezi hükümet nezdinin takibi noktasında gerçekten önemli görevler ifa ediyorlar. Ben 20 yıllık siyasi hayatımda sürekli olarak muhataralarımla aktif bir şekilde çalıştığım için görevlerinin kolay olmadığını biliyorum. Her bir arkadaşımızı burada yakinen tanıyorum. Mücadelelerine mahalleleri için neler yaptıklarını çok iyi biliyorum. Her biri mahallelerinde birer kanaat önderi hem de bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerle göz dolduran arkadaşlarımız. Muhtarlar derneğinde hizmet eden bütün muhtarlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.   

Kuyularda faiz üzerinden para alınıyor 

Daha sonra tekrar söz alarak çiftçilerin sorunlarına değinen Mustafa Eren, çiftçilerin elektriğe gelen zamlar nedeniyle zor günler geçirdiğini vurgulayarak, "Tarımla alakalı sondaj vurulan kuyularda faiz üzerinden para alınıyor. Bir de elektriğe 15 günde bir 2 ayda bir zam geliyor. Bu konuda birçok vatandaşın şikâyeti var. 70-80 lira elektrik faturası ödeyen bir vatandaş bugün 200-250 lira elektrik faturası ödemek zorunda kalıyor. Biz bunların kontrol altına alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Konuyla alakalı ilgili bakanlıkla irtibat sağladığını belirten Tüfenkci, "Bu sorun bana bir daha gelmişti. Bu konu hakkında Fatih Bakanımla görüştüm. O da dedi ki ‘bir çalışma yapalım, hazineden ne kadar bütçe aktarmamız gerekir bunu bir araştıralım ‘ dedi. Hazine, Tarım ve Enerji Bakanlığıyla bir araya gelerek bir çalışma başlattılar. Sonucunu öğrenip sizlere bildireyim inşallah. Araştırmada Türkiye’de kaç sondaj kuyusu var ve maliyeti devlete ne olur? Ne kadar fiyat indirirlerse hazine ne kadar para aktarması gerekir, bununla ilgili bir çalışma yapılacak" dedi. 

Belediye ile muhtarlar arasında çelişki var

Eren, belediye ve muhtarlar arasında yaşanan sıkıntılara değinerek, "Belediye ile muhtarlar arasında bir çelişki var. Şimdi büyük belediye ana caddeleri veya alt yapıları yapıyor. Fakat Battalgazi Yeşilyurt Belediye Başkanları bu ara sokaklardaki hizmetleri yaparken hantal çalışıyorlar. Muhtarlarımız başkanlara müracaatta bulunduğu zaman aylarca günlerce bu sorun devam ediyor. Ayrıca muhtarlarımızın park sorunu var. Tamam, büyük hizmetler var, yok diyemeyiz. Ama küçük mahallelerin parklarında hiçbir zaman hizmet yoktur" ifadesini kullandı.