'Belediyeler arsa satmamalı'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Deprem Süreci Yol Haritası Değerlendirme Toplantısı'nda belediyeler  ve kamu kurumlarının arsa satmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

'Belediyeler arsa satmamalı'

Gürkan, “Belediyeler çok zorunlu olmadıkça arsa satımı yapmamaları gerekir. SSK binası, Sağlık İl Müdürlüğü Binası, Ziraat Bankası binası, Halk Bankası binası gibi, keşke satılmasaydı” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kentteki özel bir otelde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Gürkan, “Belediyeler çok zorunlu olmadıkça arsa satımı yapmamaları gerekir. Bunları ben deprem öncesinde de söylüyordum. Benim Meclis toplantılarının tutanaklarına bakarsanız bunların hepsini tek tek söyledim. Belediyelerin mali disiplin anlamında, bütçe disiplini anlamında çok dikkat etmeleri gerekir. Dün ihtiyaç duymayıp sattığınız şeye bugün ihtiyaç duyuyoruz. Şehrin seyrekleştirilmesi, yeşil alanların olması lazım. Oradaki kamu alanları satılmamış olsaydı bugün çok daha rahat çalışırdık. SSK binası, Sağlık İl Müdürlüğü Binası, Ziraat Bankası binası, Halk Bankası binası gibi, keşke satılmasaydı. Şehir yöneticilerinin ufku ve vizyonu geniş olması lazım. Yazık olur! Bunları söyleme, vebali bir sorumluluk olduğu için söylüyorum. Birilerini incitmek anlamında söylemiyorum. Bu iş başımıza geldi, bundan ibret alarak bundan sonraki çizeceğimiz yol haritamızı düzgün götürmemiz adına bunu gerektiğine inanıyorum” dedi.