Belediye hazırlık yapmamış

Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantısı birinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmeden önce açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Pandemi sürecindeki kısıtlamalardan dolayı kayısı festivali ile ilgili öncesinde gerekli hazırlıkları yapılmadığından geniş katılımlı bir festival yapılmayacağını söyledi.

Belediye hazırlık yapmamış

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz Ayı I.Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, mazeret dilekçelerinin okunarak oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

2022 Arslantepe yılı ilan edilsin

Gündem maddelerinin görüşülmeden önce açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ankara’da birçok görüşme gerçekleştirdiklerini, 230 milyon liralık bir destek protokolü imzaladıklarının bu destekle Malatya’nın altyapısı ile ilgili çalışmaları yürüteceklerini belirtti.  Kayısı Festivali ile ilgili konuşan Gürkan, "Pandemi sürecindeki kısıtlamalardan dolayı kayısı festivali ile ilgili öncesinde gerekli hazırlıkları yapamadığımızdan dolayı geniş katılımlı bir festival yapamayacağız. Bakanlık desteği için iki ay öncesinden müracaat edilmesi gerekiyordu. Pandemiden kısıtlamalarından dolayı gerekli müracaatları yapamadık ama yine de kayısının tanıtımı noktasında bu festivali yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayısıdaki hedefimiz 1.5 milyar dolar girdi sağlamak.  Ayrıca 18-31 Temmuz tarihleri arasında Arsantepe’nin UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine alınması noktasında yoğun girişimlerimiz oldu. Bu konuda Bakanlıkla, Delegasyon Başkanlarıyla yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında herhangi bir problem gözükmemekte. 2022 yılının da Arslantepe yılı ilan edilmesi noktasında fikir ve düşüncelerimizi beyan ettik. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik" dedi. Başkan Gürkan'ın konuşmalarının ardından gündem maddelerine geçildi.  Gündem maddeleri içerisinde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler bir sonraki toplantıya ertelendi. Bazı maddelerin ise görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havalesi oylanarak kabul edildi. 

Belediye hazırlık yapmamış