Bayramların gözdesi baklava

Bayramlık tatlısını hazır almayı tercih eden vatandaşlar nedeniyle Kurban Bayramı öncesi özellikle baklava satışlarında artış yaşandığını ifade eden Baklava Ustası Yavuz Eke, Kurban Bayramı'nda da tüketicilerin, bayramların gözdesi olan baklavadan vazgeçmediklerini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bayramların gözdesi baklava

Kurban Bayramına sayılı günler kala tatlıcılar da hareketlendi. Yıllardır Akpınar’da tatlıcılık yapan Yavuz Eke, Yaz aylarındaki sıcaklıktan dolayı işlerde bir durgunluk olduğunu bayrama yaklaştığımız şu günlerde satışların artacağını dile getirdi. 

Vatandaş rahatlıkla tatlı tüketebilir

Bayram öncesi ve sırasında oldukça yoğun bir tüketici talebi ile karşı karşıya olduklarını belirten Eke, Normal zamanlarda günlük 30 ila 80 kilo tatlı satışı gerçekleştiriyorduk. Bayram öncesinde 700, 800 kiloya kadar artıyor. Vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak için imalatımızda en titiz şekilde tatlı üretmeye devam ediyoruz. Vatandaşların gönül rahatlığıyla tüketebileceği glikozsuz sadece Malatya şekerinin kullanıldığı, cevizin yerli malımız olan Hekimhan cevizinin kullanıldığı en üst kalitede yağ kullanarak imalat yapıyoruz. Vatandaş rahatlıkla tatlı tüketebilir. Vatandaşlarımızın bayram öncesinde tatlılarını son güne bırakmamalarını istiyoruz” dedi

Cebrail Usta’nın ev baklavası meşhur

Eke, Malatya’da daha çok cevizli tatlıların tercih edildiğini ifade ederek, “Bizde vatandaşlara taleplerine cevap vermek adına cevizli tatlı daha çok imal ediyoruz.  Fıstık zamlarından sonra halkımız daha çok cevizli tatlı çeşitlerine yöneldi. Yaz aylarındaki sıcaktan dolayı işlerde bir durgunluk var. Bayrama yaklaştığımız şu günlerde satışların artacağına inanıyoruz. Cebrail Usta’nın ev baklavası meşhur. Bayramlardan önce ev baklavasına bir rağbet var. Ev baklavasına daha çok ağırlık veriyoruz. Hatta önümüzde süreçte tamamen ev baklavasına yönelmeyi düşünüyoruz. Fiyatlarımız baklavalar 20 TL,  kadayıf cevizli 15, fıstıklı 35TL,  şöbiyet, prenses, çavuş 35 TL şuan uygun fiyata en iyi kaliteye yakalamanın peşindeyiz” diye konuştu.