Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, arife günü ve Ramazan Bayramına ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Arife günü ve Ramazan Bayramı'nda Malatya ve çevre illerin büyük bölümünün yağışlı geçeceği, sıcaklıkların yurt genelinde azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramına ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Malatya’da havanın parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.
Arife günü (20 Nisan 2023 Perşembe): Yağışların: Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın: Bu bölgede güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.


Bayramın 1. günü (21 Nisan 2023 Cuma): Malatya’da bayramın ilk günü yağışlı geçmesi beklenirken Elazığ çevresinde açık bir hava beklenmektedir.


Bayramın 2. günü(22 Nisan 2023 Cumartesi): Havanın genellikle açık olması beklenirken yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.


Bayramın 3. günü (23 Nisan 2023 Pazar): Başta Malatya olmak üzere deprem bölgesinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Çığ Tehlikesi Uyarısı
Bölgemizde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Kuvvetli Yağış Uyarısı
 Yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden oluşabilecek ani sel, su baskını, yağış anında dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan vb. gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.
Toz Taşınım Uyarısı
 Adıyaman, Malatya ve Elazığ çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı( çamur şeklinde yağış vb.) dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.
Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
Rüzgarların güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir