Bayram sevinci yerini acıya bıraktı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk gününden bu yana 2 bin 453 trafik kazası meydana geldiğini, 26 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 3 bin 870 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Bayram sevinci yerini acıya bıraktı!

Tüm Türkiye’de Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla trafikte yoğunluk yaşanmaya başladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili boyunca trafik polisleri ve Jandarma ekiplerinin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini söyledi. Ekiplerin gerekli önlemleri aldığını, denetimleri hassasiyetle sürdürdüğünü kaydeden Yerlikaya, bayram tatilinin başladığı günden bu yana meydana gelen trafik kazaları ve denetlenen araç sayısını açıkladı.

Bir günde 615 kaza

Bayram sevinci yerini acıya bıraktı!

Yerlikaya’nın açıklamasına göre, bayram tatilinin 4. günü (dün) 615 trafik kazası meydana geldi. 431 bin 871 araç denetlendi ve 24 bin 432 araca hız ve radar işlemi uygulanırken 38 bin 425 araca ise diğer işlemler yapıldı.

Bayram sevinci yerini acıya bıraktı!

26 kişi hayatını kaybetti!

Yerlikaya, bayram tatilinin başladığı günden bu güne ise (Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı) 2 bin 453 trafik kazası meydana geldiğini, 26 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 3 bin 870 vatandaşın ise yaralandığını söyledi.

Bayram sevinci yerini acıya bıraktı!

"Lütfen aşırı hız yapmayalım"

Ayrıca Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: “Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması.Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım.”