Bayrak töreni

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısı üzerine 81 ildeki tüm okullarda bayrak töreni eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Malatya'daki tüm okullarda da okunan İstiklal Marşı'na, öğrenciler, öğretmenler ve aileleri evlerinden ya da bulundukları yerlerden eşlik etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bayrak töreni

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan bayrak töreni açıklamasının ardından bugün Türkiye'nin 81 ilinde, aynı anda bayrak töreni yapıldı. Bu kapsamda Malatya'da  Topsöğüt Akpınar İmam Hatip Ortaokulu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın katılımlarıyla bayrak töreni düzenlendi.  Tüm okullarımızda da İstiklal Marşımız eşliğinde bayrağımız göndere çekildi. Yöneticiler ve hâlihazırda görevli personelin de katılımıyla gerçekleştirilen bayrak töreninde; öğrenciler, öğretmenler ve aileleri bulundukları yerden İstiklal Marşı'na eşlik ettiler.

Farkındalık oluşturuldu

Tüm okulların bahçesinde bayrak töreni yapılmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, törene ilişkin açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: "İstiklal Marşımızın 100'üncü yılında daha yüksek bir farkındalıkla İstiklal Marşımızı yüz yüze okuyalım, beraber okuyalım istedik ve Türkiye'nin her bir yönünden on binlerce okulumuzda bugün İstiklal Marşımız okundu. Ben inanıyorum ki balkonlardan, sokaklardan, esnaflarımız, çalışanlarımız, insanlarımız bu marşa eşlik ettiler. Bugün yaptığımız bu faaliyetle İstiklal Marşı'nın okunuşuyla ilgili çocuklarımızda, öğretmenlerimizde başka bir farkındalığı da gündeme getirmiş olduk. Ben tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin İstiklal Marşı'nı okurken duydukları heyecanı paylaşıyorum ve hepsine güzel bir hafta diliyorum."