Battalgazi'ye ek bütçe

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısının III. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri arasında bulunan Battalgazi Belediyesinin 2021 yılı bütçesine 20 milyon ek bütçe talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Battalgazi'ye ek bütçe

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısının III. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Mazeret dilekçelerinin Meclis Üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edildi, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Adıyaman ve Elazığ ilçe belediyelerine yardım 

Gündem maddeleri arasında bulunan Battalgazi Belediyesi'nin ek bütçe hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu: "Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 09/11/2021 tarih ve 47326 sayılı incelenmesi neticesinde; gelir ve gider türlerine göre 20.000.000.00 TL (Yirmi milyon Lira) Gider Bütçesine karşılık, 20.000.000,00 TL (Yirmi milyon Lira) Gelir Bütçesinin 2021 Mali Yılı Ek Bütçenin Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Usulü Yönetmeliği’nin 37'nci maddesi ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 25 inci maddesi uyarınca, Battalgazi Belediyesinin 2021 yılı bütçesine eklenmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür." Yine gündem maddeleri arasında bulunan Adıyaman ili Çelikhan ve Besni ilçeleri ile Elazığ ili Arıcak ilçesine yardım için Belediye Encümenine yetki verilmesi hakkındaki Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi Encümenine yetki verilmesi teklifi oy birliği kabul edildi. 

Kültür dairesine atama

Gündem maddeleri arasında bulunan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın atamalar hakkındaki teklifi kabul edildi. Teklife göre, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı kadrosunda bulunan Mustafa Katipoğlu, bu kadrodan alınarak münhal bulunan İtfaiye Dairesi Başkanı kadrosuna, İtfaiye Dairesi kadrosunda bulunan Mehmet Hanifı Acar ise bu kadrodan alınarak münhal bulunan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı kadrosuna atandı. Geçtiğimiz günlerde görevden alınarak MASKİ'de şube müdürü olarak görevlendirilen Murat Nalçacı'dan boşalan Kültür ve Sosyal İsler Dairesi Başkan'lığına, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olan Murat Kılınç ataması mecliste kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı IV. birleşimi ise 15 Kasım Pazartesi günü saat 15.00’de yapılmasına karar verildi.