Battalgazi'de Malatya Mutfağı Tanıtıldı
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen 'Türk Mutfağı' etkinlikleri kapsamında Malatya'nın yöresel lezzetleri Battalgazi Kervansarayı'nda tanıtıldı.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen "Türk Mutfağı" etkinlikleri kapsamında, Battalgazi Kervansarayı'nda "Malatya Mutfağının Türk ve Dünya Mutfağında Öne Çıkan Ürün ve Yemeklerinin Tanıtımı" programı düzenlendi.
Türk Mutfağı Haftası etkinliğine; Hanife Yazıcı, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, protokol üyeleri ve kurum müdürleri katıldı.
Programda, Türk mutfağının zenginliği ve çeşitliliği üzerine yapılan konuşmaların ardından Malatya'ya özgü yöresel ürün ve yemeklerin fotoğraf sergisi ve yemek teşhir stantları gezildi. Aşçılar tarafından hazırlanan yemekler, konuklara ikram edilerek büyük beğeni topladı. Program, katılımcıların Malatya mutfağının eşsiz tatlarını deneyimlemeleriyle sona erdi.
Etkinlik, hem Türk mutfağının zenginliğini vurguladı hem de Malatya'nın yöresel lezzetlerini tanıtarak bölgenin gastronomi turizmine katkı sağladı. Malatya'nın özel lezzetlerinin, Türk ve dünya mutfağında daha fazla tanınması hedeflenen program, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.