Başkanlar şehri tanıma fırsatı buldu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ağbaba, Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin Ak Partinin sponsorluğunu yaptığını belirterek, ilçe belediye başkanlarının bu sayede şehri tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. 

Başkanlar şehri tanıma fırsatı buldu

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya milletvekili adayları, Saadet Partisi GİK Üyesi Yaşar Canbay ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Gezer, basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmede bulundu. Toplantıda söz alan İbrahim Gezer ve Yaşar Canbay, Cumhur ittifakının halkı algılarla kandırdığını iddia ederek, 14 Mayıs seçimlerinin bir fırsat olduğunu belirtti.

Olmaz dediğimiz şeyler oluyor

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, siyaset seviyesinin gittikçe düştüğünü belirterek "Seçim değil iftira kampanyası yapıyorlar. Montaj video ve fotoğrafların havada uçuştuğu bir kampanyayla karşı karşıyayız. Olmaz dediğimiz şeyler oluyor. Bizim ittifakımız burada. Malatya bu ittifakın ne kadar önemli olduğunu görüyor. Maalesef kentin yönetilmediği bir dönemle karşı karşıyayız. Deprem oldu, Malatya yerle bir oldu. Şehir merkezi, ana caddeler, mahalleler kayboldu. Bizim daha önceki merkezlerimiz yerle bir oldu kimse Çırmıktı'yı, Barguzu'yu söylemiyor" dedi.

Doğanşehir yok olmuş

Adaylarla birlikte örgütsel olarak Malatya'nın ne hale geldiğini duyurmaya çalıştıklarını aktaran Ağbaba, "Kimse Akçadağ'da deprem olduğunun farkında değil Söğüt, Elmalı, Doğanşehir yok olmuş durumda ama bunu duyan yok. Depremden sonra Malatya'nın ne kadar yıkıldığını anlatmaya çalıştık. Liyakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük" ifadelerini kullandı.

Liyakatsizlik öldürür

Liyakatin önemine dikkat çeken Ağbaba, "Liyakatsizlik öldürür. Eğer Malatya ve Türkiye doğru yönetilmiş olsaydı, insanlar soğukta enkaz altında çırpınarak, bağırarak ölmezdi. Birileri bugün iyi ölü defnettik diye övünürken insanların enkaz altında nasıl kaldığını sorgulamıyor. Malatya iyi ölü gömdüğü için övündüğü noktaya gelmiş durumda. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun bu konuda Türkiye'de marka oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı seçim kampanyasında Ak parti için Büyükşehir'in imkanlarını kullanıyor. Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi Ak partinin adaylarına sponsorluk yapıyor. Yoğun çalışma içerisindeler. Anlaşılan o ki vatandaşlardan ilgi görmediler. Deprem sırasında göstermedikleri hızı seçim çalışmalarında gösteriyorlar. Depremde dışarı çıkmayan başkanları köylerde ilçelerde görüyoruz. İyi bir fırsat oldu onlar içinde, köyleri görme ve şehrin nasıl yıkıldığını anlama fırsatı oldu. Seçim aslında hayra vesile oldu. Yeşilyurt, Battalgazi ve Büyükşehir Belediye Başkanının şehri tanıma fırsatı oldu." dedi.

İsmi gizli cismi gizli

Afişlerin söküldüğünü iddia eden Ağbaba, " Biz bunlara takılmıyoruz. Bir şehir düşünün ki depremden sonra 94 gün geçmiş hala neyin ne olacağı belli değil. Bir şehir düşünün ki planlar yapılıyor Ankara'da ismi gizli cismi gizli. Malatyalıların haberi yok. Malatya Mimarlar Odası Başkanının açıklamalarını okuyun . Malatya Mimarlar Odası Başkanı bir toplantıya çağrılmış değil. Meslek örgütleri çağrılmış değil" diyerek sürece olan tepkisini dile getirdi.

Yeni bir Bostanbaşı yapmasınlar

Mimarların ve mühendislerin toplantıda olması gerektiğine vurgu yapan Ağbaba,"Mimarların, mühendislerin olmadığı toplantıda yeni Bostanbaşı olur. Tarım arazilerini imara açıp insanları nasıl mağdur ettilerse aynısı olur. Anketler gösteriyor ki  Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda kazanacak. Milletvekili sayımızı 3' e çıkarmak istiyoruz. Dönüşümü esnafla birlikte yapacağız. Ahlaksızlar gibi depremi fırsata dönüştürmeyeceğiz. Hep beraber Malatya'yı ayağa kaldıracağız. Hiç kimse üzülmesin, gidenler dünyanın en güzel şehri Malatya ya geri dönsünler" diyerek dönüş çağrısı yaptı.

Savaşa değil seçime gidiyoruz

Ak Partinin seçim politikasını eleştiren Ağbaba, "Mustafa Canbay'la şaşırdık. Erdoğan'ın kamuflajlı fotoğrafı afiş yapılmış biz savaşa gitmiyoruz. Seçim ne olursa olsun kardeşiz. Oy versin ya da vermesin Malatya'da herkes kardeş. Savaşa değil seçime gidiyoruz.  Ülkeyi yönetenler mafyanın elinde oyuncak olmuş" dedi.

Kraldan çok yetkileri var

Toplantıda söz alan Saadet Partisi GİK Üyesi Yaşar Canbay ise depremin seçime olan etkisine dikkat çekerek, "Şehirle ilgili kargaşanın olduğunu görüyoruz. Parlamenter sisteme geçmek istiyoruz. Şu anki sistem  tek adam rejimine dönüştü. Kraldan çok yetkileri var. Gece yarısı kurum başkanları değiştiriliyor. bakanların yetkisi yok. sayın cumhurbaşkanı devlet imkanlarıyla muhalefete saydırıyor. buna dur demek lazım. genel başkanımızın sözünün arkasındayız" diyerek seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

En demokratik metin

Söz alarak birlikteliğe vurgu yapan DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Gezer de, "Anadolu insanı tarihte ne başarmışsa birlikte başarmış. Malazgirt'te de, İstanbul'u fethederken de, Cumhuriyeti kurarken de bu yapı içerisinde olmuştur. Bugünde sorunlarımızı çözeceksek hep birlikte ayrım yapmadan çalışmamız gerekir. Bir arada oldukça başaracağız.  Demirel ve Tayyip beyin ilk dönemleri böyledir.  Tek başlarına kaldıklarında uçuyoruz kaçıyoruz diyorlar. Özel sektör yatırımlarını kendi yatırımları sayıyorlar. Bir fırsatla karşı karşıyayız. İlk kez 6 siyasi parti bir araya geldi. En ortaya koydu. Demokratik ülke nasıl olur onu ortaya koydular.  Algılar olguların önüne geçti. Milleti uçuyoruz, kaçıyoruz diye kandırıyorlar" dedi.