Başkana yumruk atılmış

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, meclis toplantısında Doğanşehir Belediye Başkanı Binali Zelyurt'un bir mahalle muhtarının saldırısına uğradığını ve Başkan Zelyurt'un tedavi gördüğünü söyledi.

Başkana yumruk atılmış

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı 1. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Gürkan, Doğanşehir Belediye Başkanı Zelyurt’un bir muhtar tarafından saldırıya uğradığını söyledi. 

Siyasetin halk için yapıldığını belirten Gürkan, belediye başkanı Zelyurt'un muhtar tarafından saldıraya uğramasını kınadı. Gürkan, "Durali bey bizler siyaset yapıyoruz. Siyaset millet için halk için yapılan iştir.  Hakkaniyetli yapılması gerekiyor. Durali başkanımızın mahalle teftişinde bir köy muhtarı taciz etmiş veyahut fiili şeyde bulunmuş bunu kınadığımı ifade etmek isterim. Meclis olarak bu tür şeylerde de dik durmamız lazım. Malatya Büyükşehir Meclisi olarak bu hadiseyi kınadığımı ifade etmek istiyorum. Böyle bir şey olamaz seçilmiş bir adama hakaret edeceksin, fiili saldırıda bulunacaksın. Bunlar hoş şeyler değil.  Bu hepimizi üzüntüye vermiştir. Durali beye geçmiş olsun diyorum. Muhtarımızı meclis adını kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bundan sonra bu konularda meclisimiz daha dik duruş sergilemesi lazım" ifadelerine yer verdi.