Başkan Gürkan sert konuştu Malatya'da dedikodulara fırsat vermeyeceğiz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'yı dedikodulardan arındıracaklarını belirterek,  'Dedikodu yapanlara fırsat vermeyeceğiz. Hep birlikte el ele vereceğiz. Bu şehri şehre negatif enerji yüklemeye çalışan hiç kimseye müsaade etmeyeceğiz. 40 senedir önünüzdeyim. Bir tanesi de desin ki şurada şu haksızlığı, şu adaletsizliği yaptın diyemez, diyecek bir tane adam yoktur' dedi.

Başkan Gürkan sert konuştu Malatya'da dedikodulara fırsat vermeyeceğiz

Malatya Büyükşehir Beledisi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, mahalle muhtarları onuruna program düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen programa Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile muhtarlar katıldı. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, muhtarlar gününden dolayı muhtarları tebrik etti. 

Yerimde ayrışıma 7,5 milyon lira ceza yazdık

6 Şubat’ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya’da yıkımın sürdüğü anımsatan Gürkan, “Yıkımla ilgili su püskürtme noktasında, yerinde ayrışımın olmaması noktasında azami titizlik gösteriyoruz. Bizler sadece yerinde ayrışım yapanlara 7,5 milyon lira ceza yazdık. Her şey zamanında yapılıyor. Şunu da ekleme yapayım. Adam Erzurum'a gitmiş. O kar da yağıyor ne kadar soğuk. Adam demiş ki; "Sahipsiz Erzurum, tabi kar yağar soğuk olur". Bu memleketin sahibi de var. Valisi de var, belediye başkanı da var, vekili de var, cumhurbaşkanı da var ve mahallemizin sancakbeyleri olan muhtarları da var. Muhtarlarımızın 190 kiloluk çadırı omzuna alıp Seyit onbaşı gibi adam olsun. Çorba dağıtan ekmek dağıtan aç susuz açık bırakmayan siz değerli muhtarlarımızın sözü hep umut vericidir” dedi. 

Dikkat edilseydi bunlar yaşanmazdı

Başkan Gürkan, Malatya’da yapılan çalışmalara ilişkin, “Bakınız çevre yollarını açıyoruz. Kuşak yollarını açıyoruz. Alternatif yolları meydanları ve sığınakları açıyoruz. İşyerlerini mekanları depoları, ekmek ve yemek fabrikaları hepsini açıyoruz. Bunlar nedir? O dengeleri sağlayacak. Ne kaldı geride? Şehrimizin içinde yerinde dönüşüm ve uydu merkezlerdeki kalıcı konutlar kaldı. Kalıcı konutların bir kısmını inşallah Aralık ayında kuraları çekilecek. Şu anda demirciler ve bakırcılar çarşısında fore kazıkları çaktık. Ayrıca oradaki bütün alt suların, drene edilmesi noktasında gerekli deşarj çalışması yapıldı. Şuan orada su çekilmiyor. Kendi doğal akışı içerisinde aşağıdaki Çarmuzu ve Kaynarca bölgesine o sular veriliyor. Geçtiğimiz meclisimizde yerinde dönüşüm diye bir daire başkanlığı kurduk. Bu bize hastır. 3 tane şube müdürlüğü açtık. Biri halkla ilişkiler dediğimiz, maliklerle görüşecek. Burada devletimizin hibe verdiği z+4. Meri imar planı da geçerli. Meri imar planında da yerinde dönüşüm devam edecek. Devletin kredisi almadan kendi imkanlarıyla yaparsa onlarda meri imar planında kendi evlerini yapacak. Biz büyükşehir olarak yapılara bu kriterleri getirdik. Biz bunlara dikkat ettiğimiz için sorun olmadı. Dikkat edilseydi bunlar yaşanmazdı. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” şeklinde konuştu. 

Haksızlık yaptın diyecek bir kişi yoktur

Bu memleket hepimizin bu bedeli birlikte ödüyoruz’ diyen Gürkan, “Dedik ki; şu hasarlar tam belli olmadan evlerinizin kapı, pencerelerini sökmeyin. Bir yaygara. Benim burada bir metre yerim yok arkadaşlar. Benim apartmanımda yoktur. Ben dümdüz bir adamım. Ben vatandaş mağdur olmasın diye söyledim. Bizim elimizdeki istatistiki rakamlarda 200 binin üzerinde ki vatandaşımız Malatya dışında. Kimileri de köylerinde yazlıklarında. Bunları tekrar şehrimize getireceğiz. Bunu nasıl yapacağız. Şehrimizi cazip hale getireceğiz. Şehrimizi dedikodudan arındıracağız. Dedikodu yapanlara fırsat vermeyeceğiz. Hep birlikte el ele vereceğiz. Bu şehri şehre negatif enerji yüklemeye çalışan hiç kimseye müsaade etmeyeceğiz. Ben 20 sene devlette memurluk yaptım. Bölge müdürlüğü yaptım, şube müdürlüğü yaptım il müdürlüğü yaptım, müfettişlik yaptım. 20 senede belediye başkanlığı yaptım. 40 Senedir önünüzdeyim. Bir tanesi de desin ki şurada şu haksızlığı, şu adaletsizliği yaptın, diyemezsiniz diyecek bir tane adam yoktur. Biz her şeyi özveriyle bu şehir için yapıyoruz. Sizlerden ricam şu dur; El ele verelim, şu şehrin demografik yapısını, sosyolojik yapısını bozmadan şehrimizi mazisine layık istikbale taşıyalım” açıklamasında bulundu.

Hep birlikte ayağa kalkacağız

Malatya Valisi Ersin Yazıcı da, Filistin’de yaşanan olayları kınadı. Vali Yazıcı, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde Malatya’nın sarsıldığını belirterek, “Birlikte hareket ederek, Allah'ın izniyle hep birlikte ayağa kalkacağız. Sakın ola ki ümidinizi asla kaybetmeyiniz bu büyük millet bu şehrin güzel insanları Türkiye'nin bir parçası olan zor günde nasıl keletlenilir biliyor o düsturla da hareket edeceğiz. Biz buradaki yaşanan mağduriyetlerin biran önce giderilmesi için elimizden gelen bir samimiyetle gösteriyoruz ve bu noktada asla kaybetmeyin. Ben Düzceliyim, 2 tane deprem yaşadım Düzce eskisinden daha güzel Allah'ın izniyle Malatya’mız eskisinden daha güzel olacak ama bu zorluklarla uğraşırken büyükşehir başkanına bir kez daha katıldım sadece olumsuzluklardan en küçük olumsuzluk bütün işler insanlar için yapılıyor ama bütün işleri de insanlar yapıyor başta muhtarlarımız olmak üzere seçilmiş ya da atanmış bütün kurumlarda çalışan arkadaşlarımız Malatya’yı ayağa kaldırmak için gayret ediyor.  31 yıldır beraberiz ben 31 yıldır muhtarlarımla birlikte yürüyorum bugüne kadar hiçbir muhtarınla büyük bir problemimiz olmadı, yaşanmadı. Zorlu bir süreçten geçtiniz Allah razı olsun ben inanıyorum. Allah gayretlerinizi boşa çıkartmasın İnşallah Malatya’mızı hep birlikte ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.