Başkan Er: '15 Temmuz'da Yazılan Destan Unutulmayacak'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletin azmi ve kahramanlığıyla yazdığı destanın önemine vurgu yaptı.

Başkan Er: '15 Temmuz'da Yazılan Destan Unutulmayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminin yıl dönümünde, milletin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkışını ve bu uğurda yazılan destanı kutladı. Başkan Er, yayımladığı mesajda, FETÖ mensuplarının girişimlerine karşı verilen mücadeleyi ve milletin zaferini bir kez daha hatırlatarak önemli açıklamalarda bulundu.

“15 Temmuz: Tarihe Altın Harflerle Yazılmış Bir Zafer”

Başkan Er, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış, tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferidir.

“Milletimiz Cumhurbaşkanımızın Çağrısıyla Meydanlara İndi”

15 Temmuz gecesi aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara inerek güvenlik güçlerimizin yanında yer almış ve vatanı her ne pahasına olursa olsun koruyacağını, yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazmaya hazır olduğunu dosta düşmana göstermiştir.

“Birliğimiz ve Beraberliğimiz En Önemli Değerlerimizdir”

Şanlı tarihimizde ve yüzyıllardır vermiş olduğumuz savaşlarda, milleti ve devleti zor duruma düşüren afetlerde ve hain 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi bizleri ayakta tutan birliğimiz, beraberliğimiz en önemli değerlerimizdendir. Türk milleti devleti ile omuz omuza vererek hain darbe girişiminde bulunanlara dur demiş, bu uğurda her kesimden, genç yaşlı 251 şehit vermiştir. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize hayırlı, sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum. Allah bir daha bizlere böyle zor ve acı günler yaşatmasın."

Başkan Er’in bu anlamlı mesajı, 15 Temmuz’un yıl dönümünde milletin birlik ve beraberlik içinde gösterdiği direnişi ve kahramanlığı bir kez daha vurgularken, demokrasiye olan bağlılığın altını çiziyor.