Başkan durmuyor 

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın 6 Şubatta meydana gelen depremlerle ilgili sözlerini eleştirdi. Akıncı, 'Hadi bu ergen var olma çabasını gülerek karşılayalım da, başkan durmuyor ki, 'İnsanlar azınca böyle felaketler geliyor Allah'tan! 'diye devam ediyor konuşmasına. Dil sürçmesi mi, akıl tutulması mı yoksa düpedüz bir çarpıtma mı? Anlaşılır gibi değil?' dedi.

Başkan durmuyor 

50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği, binlerce evin yıkıldığı ve yüzlerce evin ağır hasar aldığı 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerle ilgili gittiği bir ev toplantısında yorumlarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a tepki yağdı. Kendisinin bilim adamı olduğunu söyleyen ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ’ün uyarılarını eleştiren Gürkan’ın, “İnsanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalıyor” sözleri üzerine tepki gösteren DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı, “Ölüleri başarıyla gömdüğünüzü belirttiğiniz canlarımız hangi “azgınlık” içindeydiler?” dedi.

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı, yaptığı açıklamayla Başkan Gürkna’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Akıncı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın üslubu ile tekrar gündeme geldiğini belirterek şunları söyledi: “ Kapalı bir ev toplantısında Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan, ‘Ben de bilim adamıyım’ diye başlıyor konuşmaya. Saygın deprem uzmanı Prof. Dr. Sayın Naci Görür Hoca’nın uyarılarını boşa çıkarmak adına atıf yapıyor bilim adamlığına. Sayın Gürkan’ın öğretmen olduğunu biliyoruz. En az bilim insanı kadar muteber bir meslektir öğretmenlikte. Lakin, “hep daha fazla göstermeye’’ alışık zihni arka plan ortaya çıkıyor burada.”

Dil sürçmesi mi, akıl tutulması mı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ergenlere benzeterek var olma çabası gösterdiğini vurgulayan Akıncı, bu hareketi gülerek karşıladığını ifade etti. Akıncı, “ Hadi bu ergen var olma çabasını gülerek karşılayalım da,  Sayın Başkan durmuyor ki, ‘İnsanlar azınca böyle felaketler geliyor Allah’tan! ‘diye devam ediyor konuşmasına. Dil sürçmesi mi, akıl tutulması mı yoksa düpedüz bir çarpıtma mı? Anlaşılır gibi değil!” açıklamalarında bulundu.

 ‘Ölülerimize hakaret ettirmeyiz’

Gürkan’a, 24 Şubat’ta Habertürk’te yayınlanan programdaki sözlerini hatırlatan Akıncı, “ Ölüleri başarıyla gömdüğünüzü belirttiğiniz canlarımız hangi “azgınlık” içindeydiler?” sorusunu yöneltti. Akıcı şöyle devam etti: “Enkaz altında ezilerek, donarak ölen ağzı süt kokan bebeler, hayatının baharındaki genç çocuklar, gün görmemiş yaşlılar, çilekeş Malatyalılar, iş yeri başına yıkılanlar, içindeki hayvanlarıyla ağılları yıkılanlar, çocuklarının rızkını eve bağlayıp henüz taksitlerini bitiremeden evleri mezarları olanlar evet Sayın Başkan ne “azgınlıklarını” gördünüz onların? İktidarlarınız sürecinde uyguladığınız imar planları verdiğiniz ruhsatlar, imar aflarınızla binlerce insanın ölümünden sorumlusunuz. Bunun hesabını hukuk önünde vermediğiniz için azgınlaşan, pervasızlaşan asıl sizsiniz! Haddinizi bilin, size ölülerimize hakaret ettirmeyiz!” 

‘ Bu bir seçim değil referandumdur ‘

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimini de hatırlatan Akıncı ,  “Ya değişim diyeceğiz ya da her şey böyle gitsin… Böylesi kifayetsiz bir kadroyu bu şehre dayatan 21 yıllık iktidar sahibine bu pazar sandıkta hesap sormayalım mı? Mecelle 30. kaide der ki: Def-i mefâsid celb-ı menâfî’den evlâdır. Yani kötülüğün giderilmesi, menfaatin elde edilmesinden önceliklidir. Yani günahtan kaçınmak, sevap işlemekten önce gelir. Bu bir seçim değil referandumdur artık. Ya değişim, ya statüko referandumu. Tercihini değişimden yana yapmalısın sevgili dostum, bu senin gelecek nesillere borcun. Onların senin üzerindeki hakları. 28 Mayıs seçiminin ülkemiz, milletimiz ve Malatya’mız için hayırlı olmasını dilerim. Huzuru ve doğruyu seçelim inşallah” dedi. Haber-Foto: Sena Saka