Başkan Çınar'dan veda konuşması!

Yeşilyurt Belediye Meclisinin Mart Ayı Olağan Toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında geçekleştirildi. Bu toplantının kendi dönemindeki son toplantı olduğunu ifade eden Çınar, 'Görev süremiz boyunca ben ve ekibim omuzlarımızdaki yükün ağırlığını bilerek, Yeşilyurt'un gerek fiziksel dönüşümü gerekse de tarihsel, kültürel, turistik, ekonomik ve sosyal yönden kalkınması, gelişmesi için gece gündüz demeden çalıştık' dedi. 

Başkan Çınar'dan veda konuşması!

Yeşilyurt Belediyesinin Mart ayı olağan meclis toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında,  Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kendi başkanlığındaki son meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Görev süremiz boyunca ben ve ekibim omuzlarımızdaki yükün ağırlığını bilerek, Yeşilyurt’un gerek fiziksel dönüşümü gerekse de tarihsel, kültürel, turistik, ekonomik ve sosyal yönden kalkınması, gelişmesi için gece gündüz demeden çalıştık" açıklamasını yaptı.

100'ün üzerinde yatırım kazandırdık

2019 yılında Yeşilyurtlulara vaat ettikleri 45 projenin büyük kısmını tamamladıklarına dikkat çeken Çınar, “Verdiğimiz bütün sözleri yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz. Bu vaatlere ilaveten Yeşilyurt’umuzun gelişmesine ışık tutacak, hemşerilerimizin refahını artıracak, ilçemizin marka değerine yakışacak 100’ün üzerinde yatırımı ilçemize kazandırdık. Her alanda çalışan, hizmet üreten; katılımcı, şeffaf ve çözüm odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hizmet ettik” diyen Çınar, “2019 yılından bugüne kadar değeri bir milyar 794 milyon TL’yi bulan 100 yatırımı hayata geçirdik. Belediyemizin dışarıdan aldığı desteklerle milyar 948 milyon 428 bin TL’yi bulan devlet yatırımlarını da bölgemize çekmeyi başardık. Yeşilyurt’umuzu Türkiye Yüzyılına hazırlamak için çabamız oldu. İnşallah Yeşilyurt’umuz bundan sonraki yatırımlarla da Türkiye Yüzyılına yakışan bir ilçe hüviyetine de kavuşacaktır” ifadelerini kullandı. Başkan Çınar'dan veda konuşması!

Aktif bir şekilde çalıştık

Bugüne kadar taşıdıkları hizmet bayrağını yeni başkan ve ekibine devredeceklerini söyleyen Çınar, “Bizler bu şehirde ne zaman, hangi alanda ihtiyaç duyulursa, hangi alanda destek vermemiz gerekirse sevdamız, emeğimiz Yeşilyurt için devam edeceğiz. Yeşilyurt’umuzda kentsel dönüşümden kültürel yatırımlara, alt yapı yatırımlarından üst yapı yatırımlarına, gençlik ve spor yatırımlarından park ve bahçe hizmetlerine, sıfır atıktan temizliğe kadar her alanda bütün olumsuzluklara rağmen aktif bir şekilde çalıştık. 2019-2024 yılları arasında 36 milyon 966 bin TL’lik 16 gençlik ve spor yatırımı, 133 milyonluk 51 park ve sosyal tesis yatırımı, 18 milyonluk 12 kültür ve sosyal işler yatırımı, 277 milyonluk 10 çevre ve şehircilik yatırımı, 18 milyonluk 11 turizm yatırımını tamamladık” diye konuştu. 

Hakkını vermek için çalıştık

Yaptıkları hizmetlerin ödüle layık görüldüğünü dile getiren Çınar, “Hizmetlerimizi tek bir alana sığdırmadık, her alanda yatırım yapmaya gayret ettik. Sorumluluktan da hiçbir zaman kaçmadık. Kimseyi ötekileştirmedik. 81 mahallemizin tamamına yatırım yaptık. Mahallelerimizi güzelleştirmeye ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmaya gayret ettik. Bize verilen görevin hakkını vermek için sürekli çalıştık, bir günümüzü dahi boşa geçirmedik. Ekip arkadaşlarımızla hiç durmadan çalıştık, hizmet ürettik. Her zaman ortak akılla hareket ettik. Yaşadığımız olumsuzluklara rağmen hizmetlerimizi hiç aksatmadık. Şehrimizin imar ve ihyasına da destek verdik” şeklinde konuştu. Başkan Çınar'dan veda konuşması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere destek sunan herkese teşekkür eden Çınar, toplantı sonrasında meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi.