Basında Çürük Elmalar Var: Klavye Soytarıları...!

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, basının önemini vurgulayarak, şantaj ve hakaret içeren haber yapanları 'klavye soytarıları' olarak nitelendirdi. Taşkın, sosyal medyada yalan haber yayarak insanlara zarar verenlere karşı hukuki süreci başlatacağını söyledi.

Basında Çürük Elmalar Var: Klavye Soytarıları...!

Basın özgürlüğünü savunan ancak şantaj ve hakaret gibi yöntemlere başvuran kişilerin olduğunu ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, bu kişilerin basın mensubu olmadığını açıkça belirtti. Taşkın, basının içerisinde çürük elmaların olduğunu vurguladı. 

"Klavye Soytarıları" olarak tanımladığı şantajcı kişilere karşı sert bir dil kullanan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, basının doğru bilgiyi aktarma görevi olduğunu vurguladı. Taşkın, bu tür kişilerin hem topluma hem de basın camiasına zarar verdiğini ifade etti. Ancak her meslekte olduğu gibi basın dünyasında da olumsuz örnekler olduğunu ifade eden Başkan Taşkın, “Ancak her meslekte olduğu gibi basının içerisinde de maalesef çürük elmalar var mı, var. Vatandaşa doğru haber iletme görevinin ötesinde şantaj, hakaret, küfür yapanlara ben basın mensubu demiyorum,” diye konuştu.

Başkan Taşkın, kısa sürede site kurup bu platformları yanlış amaçlarla kullanan kişiler hakkında da görüşlerini dile getirdi. “1-2 dakika site kuruyor, ondan sonra sağa sola sataşıyor. Bunlara basın demek uygun olmayacak. Sizlerin de bunları basın mensubu olarak kabul ettiğinizi zannetmiyorum, Modern tabirle bu kişilere “klavye soytarıları deniliyor, Malatya basını bu tür kişilere kıymet vermiyor” dedi.
Avukatlık döneminden de örnekler veren Başkan Taşkın, yalan haber yapanlara karşı suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.