'Basın toplumun vicdanıdır'

10 Ocak Çalışanlar Günü etkinlikleri kapsamında Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından özel bir restoranda düzenlenen programda AVM Genel Müdürü Coşkun Güvenç gazetecilerle bir araya geldi. Güvenç, 'Basın toplumun vicdanıdır' dedi.

'Basın toplumun vicdanıdır'

Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen 10 Ocak Çalışanlar Günü etkinlikleri kapsamında gazetecilerle bir araya gelen AVM Genel Müdürü Coşkun Güvenç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gecikmeli de olsa basın mensuplarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belitti. 

Güvenç, Asrın felaketi olarak bilinen afette büyük zorluklar yaşadıklarını ve bu süreçte Malatya Park olarak Malatyalılara kapılarının açtıklarını söyledi. Güvenç, “Malatya Girişim Grubu, AVM, otel, ofis ve konut gibi tüm imkânları seferber ettik. O günden bugüne kadar Malatya Park ve meydanı ile ticari alanlarımızı da Malatyalılara her şartta hizmet vermektedir” diye konuştu.

Gazetecilerin öldürülmesini kınıyorum

Basının deprem sürecinde halkın haberlerle bilgilendirilmesinde ve yönlendirilmesinde büyük katkı sunduğunu belirten Güvenç, “11 ili etkileyen depremde 25 gazeteci arkadaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da hayatlarını kaybeden gazeteci arkadaşlarımıza buradan tekrar rahmet diliyor geride kalan yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Yine yılın son aylarında vuku bulan İsrail zulmü ile birlikte Filistin’de binlerce masum insan katledilirken orada da son bilgilere göre 110’un üzerinde gazeteci İsrail’in bombaları ile hayatını kaybetti. Amaçları sadece dünyayı yaşanan zulümden haberdar etmek isteyen gazetecilerin öldürülmesini kınıyor, biran önce ateşkes sağlanması için gerekli adımların atılmasını temenni ediyoruz” dedi.

‘Her daim zor ve güçlüklerle dolu bir meslek’

‘Basın toplumun vicdandır’ diyen Güvenç, basın mensuplarının böyle bir sorumluluğu olduğunu vurguladı. Güvenç, “Umuyorum ki çalışan gazetecilerimizin de şartları iyileşmiş olur. Çünkü gazeteciler, her daim zor ve güçlüklerle dolu bir meslek icra ediyorlar. Siyasette, sporda, hastanede, adliyede, sokakta, barışta ve dünyanın çeşitli yerlerindeki savaşlarda; yani nerede bir haber varsa, gazeteciler hep orada oluyor. Bugün burada bir arada olmamıza vesile olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde doğru, hızlı ve tarafsız haber alma hakkının temsiliyetin de fedakârca çalışan basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.