'Başıboş hastane'

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaklaşık beş aydır başhekim atanmıyor. İstifasıyla boşalan başhekimlik görevinin vekaleten yürütüldüğü hastanede, başta sağlık hizmetleri olmak üzere idari ve teknik hizmetlerde ciddi aksamaların yaşandığı ileri sürülüyor. Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, hastanede sorunların gittikçe çoğaldığını belirterek, 'Bir boşluk var şuanda. 6 aydır bununla ilgili defalarca söylememize rağmen çözüm noktası oluşturulmadı. Her geçen gün iyiye gitmiyor, kötüye gidiyor' dedi.

'Başıboş hastane'

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki dönem Başhekim olarak görev yapan Prof. Dr. Erdal Aktürk'ün ayrılmasıyla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olan Doç. Dr. Serdar Deniz, Temmuz ayında veda mesajı yayınlayarak istifa etmişti. İstifa nedeniyle boşalan başhekimlik görevinin vekaleten yürütüldüğü hastanede, başta sağlık hizmetleri olmak üzere idari ve teknik hizmetlerde ciddi aksamaların yaşandığı ileri sürülüyor. 3. basamak bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bu kadar uzun süredir yönetim boşluğu yaşamasının yarattığı sorunlarının son bulması için çaba gösterilmemesi ise dikkat çekiyor. 

Ciddi sıkıntılar yaşanıyor

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, başhekim yokluğunda hastanede sıkıntıların oluşmaya başladığını, hastanenin işlevsiz bir hale doğru gittiğine dikkat çekerek, “Her geçen gün atanmayan başhekimle ilgili ciddi sıkıntılar var sahada. Çalışanlar da mutsuz çünkü sorunlar çözülmüyor, çözülmediği için herkes başhekime odaklanmış. Bir an önce başhekim atansın ki idareci yöneticiler de inisiyatif alıp sahadaki sıkıntıları, problemleri çözelim diye bir şeyin içerisi içinde değiller. Bir an önce başhekim atanırsa bu işler yerli yerine oturur en azından. İnisiyatif alınması gereken konular var. Bu konuların çözümü de başhekim bu inisiyatifi alacak, sahaya kulak verecek, sahadaki vatandaşların memnuniyetini, çalışanların memnuniyetini sağlayabilmesi için, kurumun menfaatlerini düşünebilmesi için öncülük etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şuanda polikliniklerde randevu ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bir boşluk var şuanda. 6 aydır bununla ilgili defalarca söylememize rağmen çözüm noktası oluşturulmadı. Her geçen gün iyiye gitmiyor, kötüye gidiyor. Bu boşluğun biran önce ortadan kalkması için hızlı bir karar verip başhekimin atanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Saha her geçen gün kötüye gidiyor

Başhekim atanmasıyla ilgili hiç kimsenin yorum yapmamasını eleştiren Bingöl, “Kimse atama ile ilgili yorum yapmıyor, yapmadığı için de böyle bir sıkıntı var. Daha önce başhekim atandı atanacak diye bakanlıkta da girişimde bulunduk ama orada da bir çözüm olmadı. Ne pahasına olursa olsun artık sorunları bir tarafa bırakıp, içeriği ile ilgili değerlendirmeleri bırakıp bir an önce başhekimin atanması gerektiğini düşünüyorum. Saha her geçen gün kötüye gidiyor. Bunun çözümü noktasında idarecilerin inisiyatif alması gerekiyor ama kimse inisiyatif almadığı için polikliniklerde olsun, çalışanlar da olsun, bir talebi iletildikleri zaman çözümsüzlükle karşı karşıya kalıyorlar ve mevcut olan idareciler bununla ilgili değerlendirme yapmıyorlar. Değerlendirme yapılmadığı için herkes başhekimin gelmesini istiyor. Bunun hızlı bir şekilde değerlendirilmesi ve siyasilerin de bir an önce başhekimi atayıp kurumun hızlı bir şekilde işlevini eski haline getirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.