Bakımevinde darp iddiası

Malatya'da 19 yaşındaki ağır zihinsel engelli A.Ç'nin yaklaşık 2 aydır kaldığı engelli bakımevinde, kötü muameleye maruz kalarak darp edildiği iddia edildi. Hastaneden darp raporu alan ailesi, kurum hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakımevinde darp iddiası

Malatya’da ağır zihinsel hastalığı bulunan kişilerin tedavi gördüğü bir özel bakım merkezi, bir dizi skandal ve korkunç iddiayla çalkalanıyor. Merkez Yeşilyurt İlçesinde 100’den fazla engellinin kaldığı özel bakım ve rehabilitasyon merkezindeki darp iddiaları, bir ailenin 19 yaşındaki çocuğu almasıyla ortaya çıktı. Yaklaşık bir ay önce darp girişi olduğunu tespit eden varisi olan halası Yurdagül Özvardar, hastaneden darp raporu aldıktan sonra çocuğu tekrar kuruma teslim etti. Ancak varisi olan halası, geçen hafta çocuğu almaya gittiğinde, tekrar yanık ve darp izlerine rastladığı öne sürerek, kurum hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘Yanık ve darp izleri var

Konu ile ilgili gazetemize, açıklamalarda bulunan A. Ç’nin varisi olan halası Yurdagül Özvardar, “Yaklaşık bir buçuk aydır özel bakım merkezinde bulunan A. Ç. adlı hastamız şiddete maruz kalarak darp edilmiştir. Yaklaşık 1 ay önce ilk darp girişimi vekâleti olan halası Yurdagül Özvardar tarafından tespit edilmiştir. Ardından hastaneye ve karakola götürülüp işlem adli mercilere bırakılmıştır. Ardından çocuk tekrardan kuruma teslim edilmiştir. Ve geçtiğimiz hafta başı itibariyle vücudunda yanık ve darp izlerine rastlanmıştır. Ve A.Ç kurumdan alınarak hastaneden darp raporu alınmak üzere götürülmüştür. Ve olay savcılığa intikal edilmiştir. Şuanda biz hastamızı evimize getirdik ancak orada onlarca zihinsel engelli bulunan vatandaşlarımız bulunmaktadır. Olayın aydınlatılması istiyoruz” açıklamasında bulundu.