Bakan, Yerinde Dönüşüm için enflasyonu işaret etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında yapılacak yeni iş yerlerinin ilk temel atma törenine katıldı. Özhaseki, enflasyonu işaret ederek 'Üç bin beş yüz lira gibi aylık aidatlarla geri almaya çalışacağız. Sekiz sene sonra üç bin liranın ne olacağını herhalde siz de en az benim kadar hesaplarsınız' dedi.

Bakan, Yerinde Dönüşüm için enflasyonu işaret etti

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin etkilediği Malatya'da, binlerce iş yeri yıkıldı ve ağır hasar aldı.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bankanlığı tarafından başlatılan 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında çarşı merkezine yapılacak yeni iş yerlerinin projesi belli oldu. Projenin belirlenmesinin ardından çalışmalara başlanılan kentte ilk temel atma töreni Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Balanı Mehmet Özhasaki'nin katılımıyla gerçekleşti.

"Sekiz sene sonra 3 bin ne olur biliyorsunuz"

Konut inşasında hızlı davrandıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, "İş bittikten sonra da iki sene geçecek aradan, 10 seneye bölerek hiç faiz koymadan yavaş yavaş paramızın bir kısmını isteyeceğiz. Yani beş yüz bin lira için söylersek; üç bin lira gibi, üç bin beş yüz lira gibi aylık aidatlarla geri almaya çalışacağız. Sekiz sene sonra üç bin liranın ne olacağını herhalde siz de en az benim kadar hesaplarsınız. O yüzden biz bir taraftan başlarken sizler de bir taraftan bu işleri yapmaya devam edin"