Bakan Fidan'dan İsmail Heniyye İçin Başsağlığı Mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından taziye mesajı yayımladı. Fidan, Heniyye'yi 'Filistin direnişinin sembolü' olarak nitelendirdi.

Bakan Fidan'dan İsmail Heniyye İçin Başsağlığı Mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konutunda suikasta uğraması sonrası sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı paylaştı.

"Filistin Davasına Adanmış Bir Hayat"

Bakan Fidan, Heniyye'nin Filistin davasına olan bağlılığını vurgulayarak, "Değerli Kardeşim İsmail Haniye’nin İran’da şehit edildiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Yaşamını Filistin davasına, Filistin’e barış ve huzur gelmesine adamıştı." ifadelerini kullandı. Heniyye'nin, İsrail tarafından ailesine yapılan saldırılara rağmen barışa olan inancını yitirmediğini belirten Fidan, Heniyye’nin Filistin direnişinin sembolü haline geldiğini söyledi.

"Ateşkes Çabalarının Şahidiyiz"

Fidan, Heniyye'nin son dönemde Filistin'de ateşkes sağlanması için gösterdiği çabaların şahidi olduklarını dile getirerek, "Ateşkes sağlanması için son dönemde harcadığı çabanın şahidiyiz. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." dedi.

Bakan Fidan, Heniyye’nin hatırasının Filistin halkının mücadelesinde yaşamaya devam edeceğini belirtti.