Bakan Ersoy'a Fahri Hemşerilik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararla fahri hemşehrilik beratı verildi. Berat töreninde konuşan Bakan Ersoy, 'Görev sürem devam ettiği sürece Malatya'da elimden geldiği kadar Malatya'ya yakışan yeni yatırımlara öncü olmak istiyorum. Bunların kurdelelerini sizlerle birlikte beraber kesmek istiyorum' dedi. 

Bakan Ersoy'a Fahri Hemşerilik

Malatya Büyükşehir Belediyesinde, depremlerin hemen sonrasında Malatya’ya hizmet etmek için görevlendirilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a belediye meclisinin almış olduğu oy çokluğu ile fahri hemşehrilik beratı verildi. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “6 Şubat’tan Malatya’ya görevlendirildik. 7 gün 24 saat itibariyle ilk başta görev aldık sonrasında belirli periyotlarla Malatya’ya gelmeye devam ettik. Bu işler ekip çalışması sonuçta devlet adamıyız. Görevi şuanda biz ifa ediyoruz benim yerimde kim olsa aynı duyarlılığı gösterecekti. Başta valimiz, ordu komutanımız, belediye başkanımız, ilçe başkanlarımız olmak üzere bütün Malatyalılar olmak üzere el birliğiyle büyük dayanışma içerisinde omuz omuza vererek bin yılda meydana gelecek böyle bir deprem fırtınasını hep birlikte omuzladık,  kaldırdık kaldırmaya da devam edeceğiz. Zor günlerde insanların birbirine sarılması birbirine güç vermesi bunu da dünyaya örnek olacak şekilde olması bunu da bizim Malatya’da el birliğiyle gerçekleştirmemiz beni çok mutlu etti” şeklinde konuştu. 

Yeni yatırımlara öncü olmak istiyorum

Malatya’ya yakışan yeni yatırımlara öncü olmak istediğini ifade eden Bakan Ersoy, “ Yapılan çalışmaları beratla ödüllendirmeniz beni fahri hemşehriniz yapmanız beni gururlandırdı. Meclisten oy birliği ile geçmesi de beni mutlu etti. Deprem fırtınası sırasında Türkiye genelinde bütün vatandaşlarımız imkanları yettiği oranda ellerinde ne varsa paylaştılar bunu hep birlikte gördük. Herkes gücü oranında paylaştı. Benim şahsen yaptığım çalışmalarda aslında bir vatandaşlık görevi. Ama devlet adamı olarak benim yerimde kim olsa yapardı. Önemli olan sorumluluk sahibi insanlarla birlikte el birliği ile omuz omuza vererek enkazın altından kalkması, kaldırılması ve peşinden de şehrimizin yeniden imarı. Görev sürem devam ettiği sürece Malatya’da elimden geldiği kadar Malatya’ya yakışan yeni yatırımlara öncü olmak istiyorum. Bunların kurdelelerini sizlerle birlikte beraber kesmek istiyorum” diye konuştu.

Malatyalılara destek oldu

Kültür ve Turizm Bakanın yapmış olduğu hizmetlerden dolayı müteşekkir olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “6 Şubat’ta asrın felaketi depreminde bakanımız sabah 9’da Malatya’mıza iştirak etti ve o günden bugüne kadar Malatya’daki hemşerilerimizin yaralarını sarma noktasında can hüraçhane insanüstü bir gayretle çaba gösterdi. Biz Malatya halkı olarak kendisine müteşekkiriz bu anlamda teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Bakan Ersoy’un, bakanlar kurulunun vermiş olduğu görevin dışında şahsi anlamda da Malatyalılara destek olduğunun altını çizen Gürkan, “Bir bakanlar kurulunun vermiş olduğu görev var bir de şahsi anlamda kendi şahsına burada konteyner kentler yaparak kendi şahsına ait gezici seyyar mutfakları getirerek ve vatandaşımızın yaralarının sarılmasında çok önemli görevler icra etmektedir. Şehrimiz onun önderliği ve rehberliğinde gerek kültürel mirasımız açısından gerek şehrimizin kent dokusunun bozulmaması anlamında kültür ve turizm Bakanımızın Malatya’mıza büyük emekleri olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde bir hemşehri olarak bu hizmetlerine devam edeceğine kanaatim tamdır. Hiçbir parti ayırtmaksızın meclisimizin oy birliğiyle bütün siyasi parti guruplarının oy birliği ile hemşehrilik beratını kendisine takdim edeceğiz” diye konuştu. Toplantının ardından Bakan Ersoy’a Fahri Hemşehrilik Beratı, Belediye Başkanı Gürkan tarafından takdim edildi. 

Bakan Ersoy'a Fahri Hemşerilik
Bakan Ersoy'a Fahri Hemşerilik
Bakan Ersoy'a Fahri Hemşerilik