Bakandan rezerv alan açıklaması! Kimse hak kaybına uğratılmadı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde, rezerv alan içerisinde evi ya da dükkanı bulunan hak sahiplerinin hak kaybına uğratılmadığını ifade etti.

Bakandan rezerv alan açıklaması! Kimse hak kaybına uğratılmadı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda deprem bölgesinde devam eden inşa çalışmaları hakkında bilgi verdi.6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde bin 240 şantiyede çalışmaların sürdüğünü ifade eden Özhaseki, 395 bin 220 konutun inşa sürecinde olduğunu söyledi.

Bakan'dan rezerv alan açıklaması! Kimse hak kaybına uğratılmayacak

Zemin etütlerinin ardından konutların sağlam alanlar üzerinde inşa edildiğini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bin 240 şantiyede, 110 binden fazla işçi ve emekçimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şu anda afetten zarar gören şehirlerimizde 395 bin 220 konutumuzun inşa sürecine devam ediyoruz. Bugüne kadar 76 binden fazla konutumuzu depremzede kardeşlerimize teslim ettik. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz. Bildiğiniz gibi yine müzmin muhalefet; bal veren arıya, meyve veren ağaca taş atmaya devam ediyor!

Bakan'dan rezerv alan açıklaması! Kimse hak kaybına uğratılmayacak

Bilim insanlarımızla birlikte etütleri yapılmış sağlam zeminlerin bulunduğu rezerv alanlarda yürüttüğümüz inşa faaliyetlerimize, laf atmak; yer biliminden, mühendislik ve mimarlık hizmetlerinden bihaber olmak demektir. Fay hatları ve kırıklarının olduğu alanlarda, sıvılaşmanın bulunduğu yerlerde, dere yataklarında yapılaşmaya asla müsaade etmiyoruz. Yine mühendislik ve yapım işlerinde sıfır tolerans gösteriyoruz. Bununla birlikte etütleri yapılmış rezerv alanlarda, sağlam zeminlerde imar ve inşa faaliyetlerine titizlikle ve süratle devam ediyoruz.” 

Bakan'dan rezerv alan açıklaması! Kimse hak kaybına uğratılmayacak

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde, rezerv alan içerisinde evi ya da dükkanı bulunan hak sahiplerinin, hak kaybına uğratılmadığını dile getiren Özhaseki,”Altını çizerek belirtiyorum ki; şehir merkezlerinde rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede taşınmazı bulunan hak sahipleri herhangi bir hak kaybına uğramamakta ve yerinde dönüşümle konutu bulunanlara konut, iş yeri bulunanlara iş yeri verilmektedir ”dedi.