Bağış değil rüşvet
2014 yılından bu yana okul aile birlikleri ve bazı okul müdürlerinin servisçi esnaflarından bağış adı altında paralar aldığını ifade eden Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, 'Ben şuna inanıyorum esnafımızdan tehditle alınan bu paralar bağış değil rüşvettir' dedi.
2014 yılından bu yana okul aile birlikleri ve bazı okul müdürlerinin servisçi esnaflarından bağış adı altında paralar aldığını ifade eden Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, “Ben şuna inanıyorum esnafımızdan tehditle alınan bu paralar bağış değil rüşvettir" dedi.
2019–2020 eğitim-öğretim yılı öncesi oda binasında basın mensuplarına servisçi esnafından bağış adı altında alınan paralarla ilgili açıklamalarda bulun İnce, servisçi esnafından bağış adı altında alınan paralara son vermek için mücadele ettiklerini belirterek, devlet okullarında bu sorunu % 70 oranında ortadan kaldırdıklarını söyledi.
Veli hizmeti kimden aldıysa ücreti ona ödesin
Servisçi esnafından bağış adı altında alınan paraların rüşvet olduğunu kaydeden İnce, “Malatya'da 2014 yılından bu yana okul aile birliklerinin ve bazı okul müdürlerinin servisçi esnaflarından bağış adı altında paralar alınan paralar vardı. Biz buna rüşvet diyoruz. Ben şuna inanıyorum esnafımızdan tehtidle alınan bu paralar bağış değil rüşvettir. Bunu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Malatya'daki devlet okullarının yaklaşık %60-70 bağış adı altında paralar alınmamaktadır. Buradan işini düzgün yapan okul müdürlerine ve servisçi esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Ancak üç beş devlet okulu ve bir kaç özel okul, esnaflarımızdan bağış adı altında rüşvet almaya devam etmektedirler. Bunu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Özellikle özel okullardaki sıkıntı şudur; Özel A okulu öğrenciden 250 TL para almaktadır. Servisçi esnafına ödediği para 100 ila 120 TL arasındadır. Aradaki para özel okul sahibi almaktadır. Burada hem öğrencimizin hakkı gasp edilmekte hem de servisçi esnafımızın hakkı gasp edilmektedir. Bu noktada velilerimizin mutlaka ama mutlaka ücreti hizmeti gördüğü servisçi esnafına vermesi gerektiğini düşünüyorum. Okullara para vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Burada UKAME kararıyla belirtilen fiyatın üzerinde bir fiyat almamız mümkün değildir. UKAME karalarının üzerinde bir fiyat talep ediliyorsa özel okullarda özel okul bu parayı kendine alacaktır. Bunu velilerimizin özellikle bilmesini istiyorum. O paranın hepsini servis şoförü almamaktadır. Bu konuyla ilgili bu dönemde çalışmalarımız devam etmektedir. Milli Eğitim Müdürümüzün özel okullarla ilgili bir kez daha müfettiş göndererek bu konu hakkında değerlendirme yapmasını rica ediyorum. Devlet okullarındaki bu sorunumuz her geçen gün azalmaktadır. Üç beş okul kalmıştır onun üzerine de gideceğiz. Ben bir kez daha servisçi esnaflarımıza bu konu da hassasiyet göstermelerini veli ve öğrencilere bu konuyu anlatmaları çünkü hak etmediğimiz bir parayı bizim de almamız doğru değil. Özel okulların, okul aile birliklerinin alması da doğru değil. Özellikle veli hizmeti kimden aldıysa ücreti ona ödemesini rica ediyorum" diye konuştu.
İhtiyaç sahibi öğrencileri her zaman taşımaya hazırız
Okul müdürlerinden ihtiyaç sahibi öğrencileri kendilerine bildirmesini isteyen İnce, “Her aracımızda bir iki tane ücretsiz ihtiyaç sahibi öğrenciyi biz taşıyoruz. İki kardeş aynı servisi kullanıyorsa %10,% 20 %30'a varan indirimler de yapıyoruz. Ama bu noktada okul müdürleri ile yaşadığımız sıkıntı şudur; Bize ihtiyaç sahibi öğrenciyi taşıtmıyorlar. Konumu, sınıfı bürokratların veya farklı kişilerin çocuklarını taşıtmaktalar. Bir yerde yağcılık etme anlayışı içerisindeler. Okul müdürlerine bu noktada büyük görev düşmektedir. Gerçekten ihtiyaç sahibi öğrencileri biz her zaman taşımaya hazırız" açıklamalarına yer verdi.