Azanlar ağır hasarlı evleri az hasara çevirenler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Yeşilyurt İlçe Kongresinde konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem sonrası gündeme gelen Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın sözlerini hatırlatarak, 'Depremlerin sebebi neymiş, azmakmış. Depremin sebebi azmaksa, kimler azmış bir bakin. Örneğin, 2020 depreminde ağır hasarlı Hâkim Bey apartmanına hafif hasar verenler azmış ya da onu denetleyenler azmış' dedi.

Azanlar ağır hasarlı evleri az hasara çevirenler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Yeşilyurt İlçe Kongresi düzenlendi. Düzenlenen kongrede konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’da, yapılan yanlışlara değindi. Ağbaba, depremden sonra sözleriyle gündeme gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı eleştirdi.

Ağbaba, deprem bölgesi olan Malatya’da toplanma alanının kalmadığını dile getirerek,“Deprem zamanı yapılamayanları anlatmak lazım. Malatya deprem bölgesi olmasına rağmen bir toplanma alanı kalmamış. Nerede toplandılar, okullarda, kafelerde , sokaklarda toplandılar.  Toplanma alanının ne kadar önemli olduğunu bu depremde gördük” şeklinde konuştu.

CHP olmasaydı ekmek bulamayacaktık

Deprem zamanı belediyelerin arama ve kurtarmada yetersiz kaldığını ifade eden Ağbaba, şu şekilde konuştu: “Koca belediyelerin, arama kurtarmada yetersiz kaldığı, hizmette yetersiz kaldığını gördük. Koca Malatya’da iki gün boyunca, Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı ekmek bulamayacaktık.”

Malatyalılara havale ediyoruz

Ağbaba, son olarak Selahattin Gürkan’ın, depremlerden sonra bir TV kanalında yaptığı açıklamaları hatırlatarak şunları ifade etti: “Belediye başkanı sağ olsun. Ne dedi, ‘Biz Malatya’ya her hizmeti düzgün yapıyoruz, ölülerimizi güzel güzel dini ve vecibelerimizi yerine getirerek gömüyoruz’. Onu Malatyalılara havale ediyoruz.  Bir sözü daha vardı, bu depremlerin sebebi neymiş, azmakmış. Depremin sebebi azmaksa, kimler azmış bir bakın. Örneğin,  2020 depreminde ağır hasarlı hakim bey apartmanına hafif hasar verenler azmış ya da onu denetleyenler azmıştır.”