Az hasarlı evler için önemli karar! Tekrar incelenecek

6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Malatya'da, devam eden sarsıntılar nedeniyle evlerinin hasar tespitlerinin yeniden yapılması gerektiğini belirten vatandaşların talebine sessiz kalınmadı. Battalgazi Mahalle Muhtarı Mehmet Boğa, evi az hasarlı olan vatandaşların dilekçe vermesi durumunda evlerine tekrar baktırabileceğini ifade etti.

Az hasarlı evler için önemli karar! Tekrar incelenecek

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Malatya’da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Yaşanan depremlerin ardından kentte 27 Şubat tarihinde Yeşilyurt merkezli 5,6 şiddetinde yaşanan depremin ardından hasar tespit çalışmaları yeniden yapıldı. Ancak, kentte depremler ve artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Malatya, 10 Ağustos Perşembe günü 5,3 şiddetindeki depremin ardından, 12 Ağustos Cumartesi günü art arda; 4,9, 4,5, 4,3 büyüklüğünde depremlerle bir kez daha sarsıldı. Şehirde son günlerde sık sık yaşanan deprem vatandaşları tedirgin etmeye devam etti. Yaşanan depremlerde paniğe kapılan vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hafif hasarlı evlerini onardıklarını ancak 10 Ağustos ve sonrasında yaşanan depremlerde tadilat yaptıkları evlerinin tekrardan açılmaya başladığını ifade ederek hasar tespitlerinin yeniden yapılmasını istedi. Vatandaşların tepkisine sessiz kalınmayarak az hasarlı ve hasarsız evlerin yeniden incelenmesine karar verildi. Malatya Battalgazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Boğa, hasarsız ve az hasarlı ev sahiplerinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına dilekçe vermesi halinde, evlerinin yeniden inceleneceğini söyledi.

Sadece az hasarlı ve hasarsız evler için geçerli olacak

Boğa’nın açıklamaları şu şekilde: “Battalgazi Dernek Başkanı Vahap Ortaç, Kültür ve Turizm Bakanı ile olan toplantıda bize mesaj gönderdi. 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden sonra evi az hasarlı olan ve şüphe eden vatandaşlar, Çevre Şehircilik il müdürlüğüne giderek dilekçesini verip tekrar baktırabilir. Sadece az hasarlı ve hasarsız evler için geçerli. Orta ve ağır hasarlılar için geçerli değil. Bütün evlere bakılmayacak. Dilekçe veren vatandaşların evlerine bakılacak. Şu anlık çok talep gelmedi ama yine de var. Vatandaşlar bu konudan memnun. Yoksa mahkemeye verilecek, mahkeme için para gerekecek. Vatandaşta yüz 80 gün bekliyor. Bu şekilde daha kolay olacak” diye konuştu.