Ayasofya açılsın!

Ayasofya'nın açılması çağrısında bulunan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, 1930 yılında tamirat gerekçesiyle ibadete kapatılan ve 1934 yılında ise, Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülen Ayasofya Camii'nin 86 yıldır mahzun olduğunu söyledi. Engin, 'Tüm Müslümanlar mahzun, Ayasofya tekrar camiye çevrilene kadar da mahzun olmaya devam edecekler' dedi.

Ayasofya açılsın!

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, İstanbul’un Fethi’nin yıldönümüne sayılı günler kala yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın açılması çağrısında bulundu. Engin, Ayasofya Camii’nin 86 yıldır mahzun olduğunu vurguladı. 

Ayasofya 86 yıldır mahzun

Ayasofya Camii’nin 1930 yılında tamirat gerekçesiyle ibadete kapatıldığını anımsatan Engin, "24 Kasım 1934 tarih ve 7/1589 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen ve bir yıl sonra da ziyarete açılan Ayasofya Camii o gün bu gündür tam 86 yıldır mahzun. Onunla birlikte tüm Müslümanlar mahzun ve Ayasofya tekrar camiye çevrilene kadar da mahzun olmaya devam edecekler. Fethin sembolü olarak Ayasofya’yı camiye çeviren Sultan Fâtih Ayasofya’yı vakıf olarak milletine emanet etmiştir. Bu nedenledir ki Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini bu millet içine sindirememiştir. Emanete sahip çıkamadığı için hüzünlüdür. Bu millet Ayasofya’nın bugünkü durumunu asla hazmedemiyor" diye konuştu.

Ayasofya açılsın hasret sona ersin 

'Ayasofya’nın ibadete açılmasını istememiz elbette cami ihtiyacından değildir' diye Engin, "İstanbul’u fetheden şanlı Sultan’a, onun kahraman askerlerine vefa borcumuzun gereğidir. Peygamber Efendimiz (SAV) olan hürmetimizin gereğidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl seçim döneminde "Ayasofya'yı cami ismi ile müsemma haline getiririz. Seçimlerden sonra 'Ayasofya'yı aslına rücu ettiririz' şeklinde konuşmuştu. Yıllardır Ayasofya’nın ibadete açılmasının hasretini çeken bu millet sizlerden verdiğiniz sözleri yerine getirmenizi Bayram ile birlikte Ayasofya’nın ibadete açılma müjdesini beklemektedir. Ayasofya’nın ibadete açılma zamanı gelmiştir. Ayasofya, bu milletin izzeti, şerefi, onur ve haysiyetidir. Daha fazla uzatmadan bu müjdeyi sizlerden bekliyoruz" şeklinde konuştu.