Yeni keşif yöntemi 'Atlas Obscura', nedir?

Atlas Obscura, çevrim içi bir dergi ve seyahat şirketi olarak bilinmeyen yerlere yolculuk yapmanız için sizi teşvik eden bir platformdur. Peki, Atlas Obscura nedir, amacı nedir ve içerikleri nelerdir? İşte sizin için derlediğimiz tüm merak edilen bilgiler.

Yeni keşif yöntemi 'Atlas Obscura', nedir?

Atlas Obscura, cesur gezginler ve keşfedenler topluluğunun paylaştığı keşiflerle dünyanın en sıra dışı, şaşırtıcı ve etkileyici yerlerini kataloglayarak size keşif yapma fırsatı sunar.

Atlas Obscura Nedir?

Atlas Obscura, 2009 yılında yazar Joshua Foer ve belgesel yapımcısı/yazar Dylan Thuras tarafından kurulan çevrim içi bir dergi ve seyahat şirketidir. Sitedeki kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerle olağandışı ve belirsiz seyahat rotalarını kataloglar; web sitesindeki makaleler tarih, bilim, yemek ve keşfedilmemiş yerler gibi geniş bir konu yelpazesini kapsar.

Atlas Obscura, bir grup gezginin gezdikleri yerleri, deneyimlerini ve keşiflerini paylaştığı bir platformdur. Diğer dijital mecralardan farklı olarak, Atlas Obscura dünyanın sıra dışı ve bilinmeyen yerlerine odaklanır. Seyahat rehberlerinde bulunmayan, hatta yerel halkın dahi bilmediği noktalardan size keşif fırsatları sunar.

Hikayeleri şehir efsaneleriyle harmanlanmış, hatta kendi efsanelerini yaratmış yapılar, dünyada eşi benzeri olmayan doğa harikaları, tüm bunları Atlas Obscura’da bulabilirsiniz.

Dünyanın gizli harikalarını keşfetme arzusuyla birleşmiş milyonlarca kişiden oluşan küresel bir topluluk olan Atlas Obscura, listelediği 26.400'den fazla inanılmaz bilinmeyen yeri haritasında işaretlemiştir.

Atlas Obscura Nedir? Yeni keşif yöntemi...

Atlas Obscura'nın Sunduğu Fırsatlar:

Volkanın üzerindeki bir pizzacıdan gökkuşağı renkli bir tuz gölüne, R2D2'den esinlenen bir gözlemevine kadar birçok farklı yerdeki ilginç detaylara ulaşma şansı.

Paris'te kalan son şemsiye tamirhanesinden Londra'daki el yapımı neon tabelalardan oluşan depo labirentine kadar sıra dışı yerleri keşfetme imkanı.

Joshua Foer, Dylan Thuras ve Ella Morton tarafından 2017’de yazılan "Atlas Obscura: Dünyanın Gizli Harikalarına Dair Kaşif Kılavuzu" adlı kitapla sıra dışı yerleri daha yakından tanıma şansı.

Atlas Obscura ile Seyahat Etmek:

Atlas Obscura gezileri bir iyilik yapma amacı güder. Seyahat etme kararları alırken, ziyaret edilen topluluklar ve ekosistemler üzerindeki etkilerini değerlendirir. Ayrıca, dünyanın en büyük seyahat B-Corp'u ve sorumlu seyahat etme kararlılığını paylaşan Intrepid ile ortaklık kurarak tüm seyahatlerini sorumlu bir şekilde yönetir.

Atlas Obscura Topluluğu:

Atlas Obscura, gezi liderleri, konu uzmanları, topluluk içindeki bireyler, deneyim sunucuları, yazarlar, editörler, video ve podcast yapımcıları ve elbette ki gezginlerden oluşan geniş bir ağa sahiptir. Bu topluluk, dünyanın gizli harikalarını ortaya çıkarma ve diğer insanların bu harikaları deneyimlemesini sağlama çabasının bir parçasıdır.

Atlas Obscura'nın Farkları:

Küçük gruplar: Gezilerde 14'ten fazla kişi bulunmaz, bu da seyahat edenlerin birbirini daha iyi tanımasına olanak tanır.

Özel erişim: Yalnızca Atlas Obscura'nın sizi götürebileceği yerlere perde arkası erişim sağlar.
Gizli harikalar: Sıradışı yerleri keşfetme imkanı sunar.

En iyi birlikte seyahat edenler: Sizin gibi meraklı gezginlerle tanışma ve harikalarla dolu deneyimleri paylaşma şansı.

Atlas Obscura Ekibi:

Macera ekibi, derin merak ve macera duygusunu paylaşan tutkulu seyahat profesyonellerinden oluşur.
Gezi tasarımcıları, dünya çapındaki kişiler ve uzmanlarla işbirliği yaparak benzersiz deneyimler yaratır.
Rezervasyon ekibi ve gezi koordinatörleri, kişisel bir dokunuş sağlamak için sahada geçirilecek süre boyunca çalışır.

Atlas Obscura İlgili Alanları:

  • Sanat Kültürleri
  • Yaban Hayatı ve Doğa
  • Tarih
  • Tarih ve Kültür
  • Yaban Hayatı ve Doğa

Atlas Obscura, gezginlerin dünyanın bilinmeyen yerlerini keşfetmeleri için bir kapı aralayan benzersiz bir platformdur. Eğer siz de Atlas Obscura'nın kaçırdığı inanılmaz bir yeri biliyorsanız, ilgili web sayfasına ileti göndererek paylaşabilirsiniz.