'Atılan iftira beni üzdü'

Süper Lig'de 6 Mart'ta oynanan Denizlispor-Malatyaspor maçında konuk ekipten Zeki Yavru oyundan çıkarken, protokol tribününden gelen tepkiye 'Daha paramızı alamadık. Sen ne diyorsun? Terbiyesizlik yapma' şeklinde yanıt vermişti. Yeşil-siyahlı yönetimin suçlamalarına hedef olan 29 yaşındaki futbolcu açıklama yaptı.

'Atılan iftira beni üzdü'

Süper Lig'de cumartesi günü oynanan Denizlispor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasında oyundan çıkarken protokol tribününden gelen sözlere “Daha paramızı alamadık. Sen ne diyorsun? Terbiyesizlik yapma” diyerek yanıt veren Zeki Yavru, yeşil siyahlı kulübün hedefi olmuştu. 20 adet banka dekontu paylaşan Denizlispor yönetimi eski futbolcusuna 1 milyon 226 bin liralık maaş ve 445 bin liralık prim ödemesi yapıldığını duyurmuştu. Denizlispor yönetiminin suçladığı Zeki Yavru, Skorer'e özel açıklama yaptı. İşte 29 yaşındaki futbolcunun yaptığı açıklama: "Öncelikle çok sevdiğim Denizlispor camiasından, taraftarından ve Denizli şehrinden özür dilerim. Açıklamalarım muhattabı kesinlikle, 1 senede ömürlük dostluklar edindiğim ve taraftarından personeline kadar kendimi yakın hissettiğim Denizli şehri ve Denizlispor camiası değildir.

Gülünç bir durum

Kulübüm ile Denizlispor arasında 6 Mart 2021 tarihinde oynanan müsabaka esnasında yaşanan ve tarafı olduğum olay nedeniyle müsabaka sonrasında verdiğim röportaja ilişkin Denizlispor Kulübü yönetimi tarafından bir takım dekontlar sunulmak suretiyle şahsımı ‘’iftira atmak” ile itham eden açıklama yapılmıştır. Beni haksız gösterme çabasından öteye geçmeyen söz konusu açıklamaya karşılık aşağıdaki hususları kamuoyunun takdirine ve vicdanına bırakıyorum. 2019-2020 sezonunda Denizlispor Kulübü’nde formamın ve sözleşmemin yükümlülerini büyük bir fedakarlık ile eksiksiz olarak yerine getirdim. 34 lig müsabakasının,27’si ilk 11 olmak üzere, 29’unda oynadım. Terimin son damlasına kadar sahada mücadele ederek takımın ligde kalmasına katkıda bulundum. Belki de kamuoyunun ilk kez dün yapmış olduğum açıklama ile bilgi sahibi olduğu kızımın rahatsızlığını hiçbir şekilde bahane etmedim, sözleşmesel yükümlülüklerimin önüne koymadım ve sahada vermiş olduğum mücadeleye yansıtmadım. Çok önem arz eden kızımın ameliyatı sonrasında dahi maça çıkarak takımımı yalnız bırakmadım. Bütün bunlara ve yükümlülüklerimi eksiksiz olarak yerine getirmeme rağmen Denizlispor Kulübü yönetiminin sözleşmesel yükümlülükler doğrultusunda yapması gereken ödemeleri ve yönetim kurulu kararı ile alınan önemli ve başarılı sonuçlar karşılığında tüm takım ile birlikte bana da yapılan prim ödemelerini bir lütuf gibi göstermesi anlamsızdır. Hepimizin bildiği üzere prim ödemeleri sözleşme harici ödemelerdir. Yönetimin kendi rızası ile ödediği prim ödemelerinin dekontlarını paylaşması gülünç bir durumdur.

Uzlaşma talebim yanıtsız bırakıldı

Açıklamamda 'hiç para almadım' şeklinde bir beyanım olmamıştır. Sadece dekont paylaştıkları için belirtmek isterim ki pandemi nedeniyle maçların ertelendiği Mart 2020’den bu yana sözleşmeye mahsuben sadece 130.000 TL ödeme yapılmıştır. Bakiye alacağımın yarısının ödenmesini talep etmeme ve bu noktada da fedakarlıkta bulunmama rağmen, yönetim tarafından uzlaşma talebim yanıtsız bırakılmış ve yasal süreci başlatmak tek çare olarak kalmıştır. Sözleşmesel alacaklarımdan geriye kalan bakiyeyi tahsil etmek için başlattığım dava süreci devam ederken, lüzumsuz bir şekilde ödemelere ilişkin dekontları paylaşmak yine gülünç bir durumdur. Bu hususu da sizlerin takdirine bırakıyorum. Tüm zorluklara rağmen sahada formamın hakkını vererek, aldığım her kuruşu hak ederek mücadele ettiğim ve takımın ligde kalmasına katkıda bulunduğum bir sezonun ardından; futbol müsabakaları içerisinde her zaman yaşanabilecek bir temas nedeniyle tribünden tarafıma gösterilen münferit ama haksız tepki ve sonrasında Denizlispor Kulübü yönetimi tarafından yapılan, şahsımı iftirada bulunmakla ile itham eden açıklama beni derinden üzmüştür."