Atıl fabrika iş kapısı olacak

Malatya'da 29 yıl önce inşa edilen ancak hiç kullanılmayan Vagon Onarım Fabrikası'na talip olan Türk Kızılay'ına Cumhurbaşkanı Erdoğan onay verdi. Kızılay tarafından fabrikada afet barınma sistemleri üretilecek ve bin 500 kişiye istihdam kapısı olacak.

Atıl fabrika iş kapısı olacak

FABRİKA EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Malatya'da Sümer Holding AŞ'ye ait olan ve 1989'da tamamlanan 52 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika, o tarihten bu yana hiç kullanılmadı. Yıllardır atıl kalan fabrika, Türk Kızılayı tarafından Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'na dönüştürülecek. Fabrikayı ekonomiye kazandıracak ve bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak Türk Kızılayı, dünyadaki diğer yardım kuruluşlarının afet barınma sistemleriyle ilgili ihtiyaçlarını da karşılamayı planlıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ONAYLADI

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, atıl durumdaki fabrikayı Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'na dönüştürmek amacıyla buraya talip olduklarını hatırlatarak, Özelleştirme İdaresince bu fabrikanın ihalesinin yapıldığını ve kurum olarak verdikleri teklifin değerlendirmeler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını ve 20 Aralık’ta Resmi Gazetede yayınlandığını söyledi. Kınık, fabrikayı devir işlemleri sonrasında hayata geçirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

1.500 KİŞİYE İŞ KAPISI OLACAK

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, yatırımın hayata geçirilmesi sonrasında ulusal ve uluslararası pazarda satışı gerçekleştirilecek birçok ürün ve hizmetlerin üretileceğini belirterek, “Fabrika afet konularında bir ar-ge ve inovasyon merkezi olacak ve aynı zamanda 1500 kişiye iş imkanı sağlayacak” dedi. Milletvekili Öznur Çalık da, “Türk Kızılay’ımızın projesini biran önce hayata geçirebilmesi için elimizden gelen tüm siyasi desteği vereceğiz, işlemlerin hızlı bir şekilde yürütülmesine sağlayacağız” dedi.