Atıkları değerlendirdiler

Yeşilyurt Abdulkadir Eriş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, işe yaramayacağı düşünülerek çöpe atılan, tahta parçaları, kâğıt, bez, araç lastikleri ve ambalaj atıkları gibi malzemelerden birbirinden güzel eserler ortaya çıkardı.

Atıkları değerlendirdiler

Atık tahta parçalarından kitap rafları, kâğıt ve bezlerden dolgu oyuncaklar, araç lastiklerinden sehpalar, ambalaj atıklarından oturma grupları gibi çeşitli el işlerinin yapıldığı sergi Malatya Park AVM fuaye alanında açıldı. Serginin açılışına Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, İl Mili Eğitim Müdürü Yardımcısı Nurcan Berber, Memur-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Serginin açılışında konuşan Yeşilyurt Millî Eğitim Müdürü Cemal Kalay, “Abdulkadir Eriş Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerimizin yapmış oldukları ürünleri şu anda burada sergiliyorlar. Bu tür farkındalık etkinliklerinin devam etmesini ve diğer okullarımıza da örnek olmasını bekliyoruz. Öğrencilerimiz sayrıca atık malzemelerden oluşturdukları eserler bir nevi geri dönüşüme de katkı sunmaları açısından bu tür çalışmaları önemsiyoruz ve diğer okullara da örnek oluşturmasını bekliyoruz” dedi.

Amacımız farkındalık oluşturmak

Öğrencilerle birlikte geri dönüşüme önem verdiğimizi kanıtlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiklerini söyleyen Okul Müdürü Güneş Güngüt ise, “Okul idaresi, öğretmenlerimiz ve okul aile birliği olarak biz de öğrencilerimize destek olmak amacıyla kendilerine yardımcı olduk. Bu imkânı bize veren Malatya Park AVM yetkililerine de teşekkür. Tamamen çöpe atılacak ürünlerden oluşan bir sergi oluşturdu. Buradaki amacımız geri dönüşüme gidecek ürünlerin da kazandırmayı amaçladık. Öğrencilerimizin ellerine sağlık. Destek veren öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.