Anlayış bekliyorlar!

6 Şubat depremlerinden büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da deprem sonrasında iş yükü artan atık toplayıcıları, soğuk havaya rağmen çalıştıklarını ancak insanların onlara hor gözle bakmalarından rahatsızlık duyduklarını söyledi. 

Anlayış bekliyorlar!

Atık toplayıcıları, anlayış bekliyor

Asrın felaketini yaşayan Malatya'da depremler sonrası yıkılan binalarla beraber sokaklardaki geri dönüştürülebilir atık miktarı artmaya başlamasıyla çevre illerden Malatya'ya gelen atık toplayıcılarının sayısı da artış gösterdi. 2011 yılında başlayan Suriye, iç savaşının ardından ailesiyle birlikte Halep'ten Malatya'ya geldiklerini belirten 18 yaşındaki atık toplayıcısı Musa Agu, zor şartlar altında çalışarak evini geçindirmeye çalıştığını söyledi.

Atık toplayıcıları, anlayış bekliyor

Meslek zorluklarını anlatan Agu, en büyük sorununu ise vatandaşların kendilerine kızıp, işlerine engel olması olarak sıraladı. Halep'te doğduğunu ve ailesiyle birlikte 2011 yılında Türkiye'ye geldiğini söyleyen Agu, "Annem ve babam çok şükür sağ ama ben çalışıp onlara bakıyorum. 18 yaşındayım ve 13 yaşımdan itibaren çalışıp evi geçindiriyorum. Deprem öncesi Malatya'daydım. Ailecek İstanbul'a gitmiştik deprem o zaman gerçekleşti. Deprem sonrasında geri Malatya'ya döndük. Öğlen 11-12 gibi evden çıkıyorum, akşam 9'a kadar atık topluyorum. Bu soğuk hava da dolaşıp çöpleri topluyoruz. Çok zor şartlarda çalışıyorum ama vatandaşlar bana kızıyor. Bizlere bağırıp çağırıyor. Bizi kovuyorlar. Oradaki çöpü almam lazım o naylonu o demiri benim ekmeğim onda. Orada yere atmışlar ben alıp evime ekmek götüreceğim ama bana kızıyorlar. Bana engel olmamalarını istiyorum. Benim almadığım atığı çöpçüler alıyor. Geri dönüşüm açısından önemli bir iş yaptığımı düşünüyorum" dedi.