ASKON hedef büyüttü

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, Malatya'da kısa bir süre önce kurulan ASKON'un 2022 yılında 100 milyon dolarlık rekor ihracata imza attığını söyledi. Yeni pazarlara açılmayı ve bu pazarlar sayesinde ihracat rakamlarına daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Şarlak, 'ASKON olarak 2023 yılında hedefimiz 200 milyon dolarlık ihracattır ve bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz' dedi.

ASKON hedef büyüttü

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 2022 yılı ihracat rakamlarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Şarlak, Malatya'da kısa bir süre önce kurulan derneğin 50 üyeyle 2022 yılında 100 milyon dolarlık ihracata imza attığını, 2023 yılında hedeflerinin daha fazla üyeye ulaşarak, 200 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Üreterek rekabetçi konuma geleceğiz

İhracatta başarının mimarları arasında olan ASKON olarak 2023 yılında üzerine düşen görevi fazlasıyla yapacaklarını belirten Şarlak,"Büyüyen bir ekonomi hepimizin refah seviyesini artıracak ve enflasyonu dizginleyecektir. Yatırım ve üretim odaklı büyümeye devam ederken üretimin önündeki engeller kaldırıldıkça da daha çok üreterek rekabetçi konuma geleceğiz. Bu anlamda sanayi elektriğinde yapılan yüzde 16’lık indirimle birlikte sanayicilerimiz rahatlayacak ve daha fazla üretime ağırlık verecektir" diye konuştu. 

Daha fazla üyeye ulaşacağız

ASKON Malatya Şubesi olarak daha fazla üyeye ulaşarak, yeni pazarlara açılmayı ve bu pazarlar sayesinde ihracat rakamlarına daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, "ASKON olarak üye işletmelerimizin ve ülkemizin rekabet gücünü arttırmak, haksızlıkların giderilmesi mücadelesi vermek ve iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkıda bulunmak amacımızdır. Bu anlamda daha fazla ve katma değerli ihracatla, şehrimize ve ülkemize fayda sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Şarlak, 2023 yılında Malatya ASKON olarak sürpriz gelişmelere de imza atacaklarına değinerek, “ASKON olarak 2023 yılında hedefimiz 200 milyon dolarlık ihracattır ve bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.