Asgari ücret açıklaması

Bakan Vedat Bilgin, enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyenin belirlenmesi düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi.

Asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda katıldı. CHP ve HDP milletvekilleri, Bakan Vedat Bilgin'in sunum öncesinde, pankartlar ve sloganlarla asgari ücrete zam taleplerini dile getirdi. Bakanı Vedat Bilgin de konuşmasına başlarken, bu taleplere işaret ederek "Bu hassasiyetler ciddi bir sorumlulukla karşı karşıya bulunduğumuzu gösteriyor." ifadesini kullandı.

 "Enflasyon karşısında emek korunacak" 

Asgari ücret ile ilgili herkesin yaptığı bir hesap olduğunu belirten Bakan Bilgin, "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyenin belirlenmesi düşüncesiyle hareket ediyoruz." dedi. 

"Gerekli çalışmalar, hesaplamalar yapılıyor"

 Kapsamlı bir araştırma yaptıklarını da söyleyen Bilgin, şöyle devam etti: "Asgari ücret ile ilgili yaklaşık 2 bin 500 muhtelif sektörlerde çalışan işçi, iş veren , yöneticiler, esnaf başka mesleklerden insanları kapsayan araştırma ile topumun beklentilerini belirleyen bir araştırma yapıyoruz. Bu bizim için bir kamuoyu beklentisini de gösterme şeklinde bir çalışma olacak. Hesaplarımızı yaparak işçilerimizi koruyacak Asgari Ücret meselesini gündemden çıkaracak bazı rahatlamalar sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim." 

ENSONHABER