Aşevinde son yemek dağıtıldı

6 Şubat tarihli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da Saadet Partisi ve Cansuyu Derneği tarafından deprem şehitleri için Kuran-ı Kerim okutulup, dualar edildi. Doğa Cadde AVM otoparkında bulunan çadırda depremzedelere yapılan son yemek ikramının ardından geçici aşevinin faaliyetine son verildi.

Aşevinde son yemek dağıtıldı

Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da deprem şehitleri için Kuran-ı Kerim okutulup, dualar edildi. Saadet Partisi ve Cansuyu Derneği ortaklığında düzenlenen programın ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Doğa Cadde AVM otoparkında bulunan çadırda düzenlenen program sonrasında aşevi faaliyetine son verildi.

Depremlerde en büyük yıkım Malatya'da

Programda söz alan söz alan 21. Dönem. Saadet Partisi Malatya milletvekili Yaşar Canbay, "Depremde 11 il yıkıma uğradı ama en çok hasar alan 4 İl var. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya bu depremlerde en büyük yıkımı yaşayan iller içerisinde yer almaktadır. Arama kurtarma  faaliyetlerinde ciddi eksikliklerin olduğu görüldü. Özellikle YENİAD İş Adamları Derneği Kastamonu-Bozkurt'taki aşevini toplayıp buraya gönderdi.  Hemşerilerimize bulundukları yardımdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Adapazarı depreminde kurduğumuz çadır

Büyük bir deprem atlatıldığının altını çizen Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanı Muzaffer Serenli, "Büyük bir deprem atlattık. Büyük bir  acı yaşandı. Söylenecek bir şey yok. Ölenlere Allah rahmet eylesin, kalanlara sabırlar diliyorum. Bu çadır Adapazarı depreminde kurduğumuz çadır. Bizler kardeşlerimizin emanet ettiği yardımları sizlere ulaştırdık. Allah yardım edenlerden razı olsun" ifadesini kullandı.

Bir milyon yemek dağıtımı yaptık

Depremlere daha hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer "Allah bir daha böyle afetler acılar yaşatmasın. Asrın Felaketinde Malatya en ciddi hasar alan illerden.  çok büyük bir hadise bu. Rabbimiz yeryüzünde fay hatları dediğimiz bir gerçeği var. İnsanoğlu da yapılarını bu gerçeği dikkate alarak depreme dayanıklı yapması gerekiyor. Bizler beşer hafızası ile bir müddet sonra bunları unutuyoruz. Bu gerçek her zaman var. İstanbul içinde tehlikeler hali hazırda mevcut. Burada kardeşlerimizle birlikte bu çadırı kurduk. Mustafa Beyin söylediğine göre günde on bin kişiye yemek verecek noktaya geldik. Takribi olarak bir milyon yemek dağıtımı yaptık. Elhamdülillah. bu şartlarda büyük başarı. Rabbimiz müminler kardeştir diyor. Kardeşlik bu günlerde ortaya çıkar. Zor zamanlarda birbirlerimize yardımcı olmamız gerekir" açıklamasını yaptı.