Arslantepe turizm için önemli

Mövenpıck Hotel Müdürü Adnan Devrim, Arslantepe'nin UNESCO'nun kalıcı miras listesine alınmasının Malatya turizmi için önemli olduğunu belirterek, STK'lar, yerel yönetimler, kamu kuruluşları ve basın mensuplarıyla beraber topyekûn bir hareket ve birliktelik ile Malatya'nın tanıtımı noktasında çok iyi bir yol kat edileceğini söyledi.

Arslantepe turizm için önemli

Malatya’da faaliyet vermeye başlayan Mövenpick Hotel yönetimi, kentte görev yapan basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Programda konuşan Mövenpıck Hotel Müdürü Adnan Devrim, Malatya’yı tanıtma noktasında gastronomiyi de ön planda tuttuklarını belirtti. Malatya Mövenpıck Hotel hakkında bilgiler paylaşan Devrim, "Otelimiz İsviçre menşeili olarak geçiyor. Konumlandırma olarak üst seviyede bir otel grubuyuz. Türkiye’de sadece 3 şehrimizde vardı. Anlara, İstanbul ve İzmir tabii yeni açılan otelleri de var. Geçen aylarda Trabzon’da başladı, Bursa’da da açıldı ama 3 şehrin hemen akabinde açılan ilk otel biziz. Grubumuz markayı seçerken yeri ve konuma çok dikkat ediyor. Bu anlamda Malatya girişim grubunun iş adamları kıymetli iş adamlarından oluşmaktadır. Arkamızda yatırımcı olarak böyle bir güç var. Malatya’nın turizmine katkı sağlamaya devam ediyoruz" dedi. 

Otel olarak çok hassasız

Devrim, pandemi sürecinde otele giriş aşamasından, misafirleri uğurlayana kadar belli bir denetimden geçtiğini ifade ederek,  "Güvenlikte HES Kodunun alınması, ateşin ölçülmesi, masalara bıraktığımız hijyen kitleri odalarda da misafirlerimize kişisel olarak verilmektedir. Ayrıca havlular kişiye özel streçleme özelliğiyle etiketliyoruz. Böylelikle kişiye özel olduğu görülüyor. Keza odalar genel anlamda bu dezenfektan sürecinden geçiyor. Ayrıca denetleme kuruluşları tarafından denetleniyoruz. Hem yerel yönetimler hem otel grubumuz tarafından hem de bakanlık tarafından denetleniyoruz. Her ay güvenlik sertifikamız yenilenmektedir. Yani otelimizde çok ciddi kontroller yapılmaktadır. Bu anlamda gelen misafirlerimizin sağlığını önemsiyoruz. Otel olarak bu konuda çok hassasız. Verdiğimiz hizmetlerde bizim misafir memnuniyetimize de yansıyor. Örnek veriyorum online rezervasyon sistemlerinde puanımız oldukça yüksek, baktığımızda da puanın 10 üzerinden 9.4 puan aldığımız görülmektedir. Yine genel yorumlara baktığımızda iyi anlamdayız" diye konuştu. 

Malatya her anlamda turistik yerlere yakın

Malatya’nın turizmine yönelik çeşitli dernek, STK, yerel yönetimler, kamu kuruluşları güzel çalışmalar yaptığını anlatan Devrim, "Bunun en güzel örneğini UNESCO’da yaşadık. Arslantepe’nin UNESCO’nun kalıcı miras listesine alınması bizi gerçekten çok heyecanlandırdı. Bu bize ne sağlayacak? UNESCO ile birlikte Malatya’nın tercih edilmesi bizi daha ön plana çıkaracak, topyekûn bir hareket ve birliktelik sağlayabilirsek ki bunun olacağına inanıyorum. STK’lar, yerel yönetimler, kamu kuruluşları ve basın mensuplarıyla beraber çalışarak Malatya’nın tanıtımı noktasında çok iyi bir yol kat edeceğimizi düşünüyorum. Çünkü Malatya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kadim bir kent. Çok fazla uygarlık burada yönetimde bulunmuş. Coğrafik şekilleri olarak da turizme uygun Tohma Çayı, Levent Vadisi, gastronomi anlamında Arapgir ve bir kere Nemrut çok yakın, yani Malatya her anlamda turistik yerlere yakın" şeklinde konuştu.

Gastronomiyi ön planda tutuyoruz

Devrim, Malatya’yı tanıtma noktasında gastronomiyi de ön planda tuttuklarını vurgulayarak, "Bir kere kahvaltılarımızda mutlaka Malatya peynirimiz, Hekimhan cevizimiz, Arapgir’in reyhan şerbeti olur. Sofralarımızı yerel tatlarla zenginleştiriyoruz. Tabii otelimizin çok meşhur yemekleri var; İsviçre çikolatasından yapılan dondurmamız, çikolatamız ve kahvemiz var" ifadesini kullandı. 

Arslantepe turizm için önemli
Arslantepe turizm için önemli