Arslantepe için yeni bir ihale 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arslantepe Höyüğü'ne Karşılama Merkezi yapılması için yeniden ihaleye çıkacak.  Büyükşehir Belediyesi 19 Aralık'ta Arslantepe Höyüğü'ne Karşılama Merkezi için ihaleye çıkmış ancak ihaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle ihale iptal olmuştu. 

Arslantepe için yeni bir ihale 

2014 Yılında, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmeye hak kazanan Arslantepe Höyüğü, 26 Temmuz 2021 tarihinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmişti. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret edecek turistler için modern bir Karşılama Merkezi yapılması amacıyla 19 Aralık’ta ihaleye çıkmış ihaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle ihale iptal olmuştu. Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Arslantepe Höyüğü’ne Karşılama Merkezi yapılması için yeniden ihaleye çıkacak. 

EKAP’ta yer alan bilgilere göre; Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arslantepe Höyüğü’ne Karşılama Merkezi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile 25 Nisan günü saat 10.30’da Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak. 

İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgilere EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabileceği belirtildi. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacak.

Proje kapsamında bir adet bin 360 metrekare bina yapılacak, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde işe başlanacak. İşin tamamlanma süresi 180 gün.