Arslantepe anlatılıyor

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde eğitim veren Doğanyol İlkokulunda, 4-A sınıfı öğrencilerine 'Tarihin Mührü Arslantepe ve Evvel Zaman İçinde Oynuyoruz Birlikte' e-Twinning projesi ile Malatya'nın kültürel miraslarını, geleneksel oyunları geçmişle gelecek arasında kültürel bir bağ kurmak amacıyla anlatılarak, gelecek nesillere aktarılıyor.

Arslantepe anlatılıyor

Doğanyol ilçesi Doğanyol İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, eskiden oynanan oyunları öğrenip oynamak, gelecek nesillere aktarmak, geçmişle gelecek arasında kültürel bir bağ kurmak amacıyla e Twinning projesi kapsamında 'Tarihin Mührü Arslantepe ve Evvel Zaman İçinde Oynuyoruz Birlikte' projesini yürütüyorlar.

Öğrenciler Arslantepe'yi çizgi romanla anlattı

Projenin detaylarıyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Doğanyol İlkokulu, 4-A sınıfı sınıf öğretmeni İlkay Erdem, öğrencilerin, hem ulusal hem de uluslararası e twinning projeleriyle kendilerini geliştirdiklerini söyledi. 'Tarihin Mührü Arslantepe' projesinin ulusal çaplı bir proje olduğunu ifade eden Erdem, "Tarihin Mührü Arslantepe" projesi ile çocuklarımıza Malatya'nın kültürel miraslarını anlatıp, çeşitli çalışmalarda bulunduk. Arslantepe ile ilgili tamamen öğrencilerimizin çizdikleri çizgi roman çalışması oluşturduk. Diğer taraftan dijital ortamlarda bu romanı hazırladık. Projemizdeki ortak öğretmen arkadaşlarımızla takvim çalışması oluşturduk. e-book (kitap) çalışması, dijital ortamda gazete çalışmalarımız oldu. Bahara doğru havaların ısınmasıyla da Arslantepe Höyüğüne gezi projemiz var" dedi.

Gönül köprüsü oluşturuluyor

Erdem, 'Evvel Zaman İçinde Oynuyoruz Birlikte (We Are Playing Once Upon A)' projesinin, Avrupa'dan iki ülkenin katılımıyla gerçekleşen bir proje olduğunu dile getirerek, "Bu ülkeler Yunanistan ve İtalya ve Türkiye'nin illerinden(Malatya, Hatay, Bolu, Karaman, Gaziantep) öğretmenlerin bir araya geldiği Evvel Zaman İçinde Oynuyoruz Birlikte e twinning projesinde Doğanyol İlkokulu 4. sınıf öğrencileri de yer alıyor. Projede ülkemizdeki geleneksel oyunların yanı sıra proje ortağı ülkelerdeki geleneksel oyunlar da öğrencilere öğretiliyor. Projemizin amacı; çocukların evrensel dili oyunlarla yeni şeyler öğrenmektir. Ayrıca farklı il ve ülkelerdeki öğrencilerle tanışıp bir gönül köprüsü oluşturmaktır. Bu projeler sayesinde hem öğretmenler hem öğrenciler öğrenme sürecine katkıda bulunuyorlar. Yeni arkadaşlıklar, yeni oyunlar öğrencilerimizin öğrenme kalitesini arttırmada büyük katkı sağlıyor. Bilindiği üzere Doğanyol ilçemiz merkeze çok uzakta, bir çok imkanlara ulaşımda öğrencilerimiz sıkıntı yaşayabiliyor. Bu projeler sayesinde birçok ilkleri yaşayan öğrencilerimiz farklı ülkelerdeki, illerdeki arkadaşlarıyla internet üzerinde tanışma webinarları sayesinde tanışma fırsatı bulmuşlardır. Bu sayede yakın tarihte geçirmiş oldukları deprem afetinin travmalarını da atlatıyorlar" şeklinde konuştu.

Arslantepe anlatılıyor
Arslantepe anlatılıyor
Arslantepe anlatılıyor
Arslantepe anlatılıyor
Arslantepe anlatılıyor
Arslantepe anlatılıyor