Arsa satıp yol yapacaklar

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısının ilk oturumu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Umut Yalçın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri arasında bulunan, Büyükşehir Belediyesine ait 15 parselin satış kararı oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, bu yıl artan fiyatlardan dolayı satışlardan gelecek olan gelirin yol yapım çalışmalarında kullanılacağını söyledi.

Arsa satıp yol yapacaklar

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının 1. Birleşimi Meclis Başkanvekili Umut Yalçın başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Mazeret dilekçelerinin meclis üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler, görüşülüp karara bağlanırken, bazı maddeler ertelenirken, bazı maddeler ise ilgili komisyona havale edildi.

‘Komisyonlar Boş’ muş

Ak Parti’den Yeşilyurt ve Büyükşehir Meclis üyesi seçildikten sonra, partisinden ihracı gündeme gelen ve ihraç edilmeden partisinden istifa ederek, önce bağımsız daha sonra ise İYİ Parti’ye geçen Meclis Üyesi Murat Alabaş, kendisinden habersiz olarak alındığını savunduğu Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonundan, komisyonun boş olduğu için istifa edeceğini söyledi. Alabaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Geçen ay benimde olmadığım Meclis’te çeşitli komisyonlar oluşturuldu. Benim isminde Eğitim ve Gençlik Komisyonu’na ismin yazılmış. Maalesef son 3 yıldır adı büyük olan ama içi boş olan 3 yılda 3 sefer bile toplanmayan Eğitim ve Gençlik Komisyonu’nda görev almayacağım. Bu komisyonda olmayacağıma dair başkanlığa da istifamı vereceğim.”

Toplu taşımaya 1 milyon 600 TL'lik destek

Gündem maddeleri arasında bulunan Şehir içi toplu taşıma hizmeti sağlayan halk otobüsleri ve MOTAŞ A:Ş’ye desteklenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu kabul edildi. Karar kapsamında 118 halk otobüsüne 800 bin TL MOTAŞ AŞ.’ye aylık toplamda 800 bin TL olmak üzere toplamda 1 milyon 600 TL'lik aylık gelir desteği sağlanması kararı kabul edildi.

Geliri yol çalışmasında kullanılacak

Gündem maddeleri arasında bulunan, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait 15 adet parselin ihale yoluyla satışı hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklifi oy birliği ile kabul edildi.  Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Teklifi: Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait ekte verilen 15 adet taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda ihale yolu ile satışının yapılıp yapılmayacağı, satışı yapılacak ise ihale iş ve işlemlerinin Encümence yürütülmesi hususunda karar alınması için evrakın Büyükşehir Belediye Meclisine havalesini arz ederim.” Teklif ile ilgili söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, “Buradaki arsalarımızın çoğu bin metrekarenin altında olan arsalar ve daha önce yapılaşma yapılmış ilgili dairelerimiz açısından kullanabileceğimiz şekilde olmadığından dolayı, bu seneki bütün fiyatlar arttığından dolayı buradaki geliri, daha önce planladığımız 2022 yılı yol yapım çalışmalarında değerlendirmek üzere ebadı küçük olan arsalarımızı satışa ve Kernek’te bulunan bir dükkanı satışa sunduk” diye konuştu.