Arpa satışı başladı

Malatya'daki üreticilere, Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) aracılığıyla arpa satışı gerçekleştirdiklerini kaydeden Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, 'Şubat ayı arpa satışına başladık. Üreticilerimize, besicilerimize mesaj gönderdik. Hayvan başına günlük 5 kilogram olmak üzere bir aylık arpalarını temin edeceğiz' dedi.

Arpa satışı başladı

Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, birlik binasında gazetecilere arpa fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Taneli, piyasalarda oluşabilecek spekülatif fiyat hareketlerinin önlenmesi ve üreticinin sıkıntı yaşamaması için TMO'nun arpa satışı yaptığını söyledi.

Şubat ayı arpa dağıtımı başladı

2019 yılı içerisinde TMO'nun Malatya'da arpa satması için başvuruda bulunduklarını aktaran Taneli, "Allah'a Hamd olsun şu anda ciddi anlamda üreticilerimizin, arpa temini yaptık. 3 aydır dağıtıyoruz, şuana kadar 10 bin 900 ton arpa satışı yaptık. İnşallah Şubat ve Mart aylarında da tekrar arpa dağıtımını yapacağız. TMO depolarında 7 bin 500 ton civarında arpamız var. 2 bin 500 ton civarında da önümüzdeki günlerde Malatya'ya arpa gelecek. Ümit ediyorum, inşallah bundan sonra arpayı, yemi speküle edenler artık bunları yapamayacaklar ve üreticilerimizde fazla zarar veremeyecekler. Bildiğinizi gibi yem fiyatlarında ciddi anlamda artışlar olmuştu. Ama Allah'a hamd olsun hakikaten TMO bölge müdürümüzün, genel müdürümüzün, buradaki çalışanlarımızın da işleri rast gelsin onlara da ayrı ayrı teşekkür ederken, Şubat ayı arpa dağıtımına başladık. Üreticilerimize, besicilerimize mesaj gönderdik. Hayvan başına günlük 5 kilogram olmak üzere bir aylık arpalarını temin edeceğiz.  Üreticilerimiz birliğimize ve TMO ofislerine hemen başvursunlar. İnşallah Mart ayında da tekrar dağıtımını yapacağız" diye konuştu.

Taleplerimiz oldu

Taneli, deprem bölgesindeki çiftçilere yönelik TMO'ya destek taleplerinde bulunduklarını vurgulayarak, " TMO Bölge müdürlüğü ile yaptığımız istişareler neticesinde inşallah çiftçi kartı çıkarttı. Deprem bölgesinde olan yetiştiriciler sıfır faizsiz arpa talep ettik" ifadesine yer verdi.