Argosuz dil

Malatya Hacı İbrahim Işık İlkokulu tarafından 'Argosuz Dil Çöpsüz Yer Sahası' adı altında argo dil kullanımı konulu proje hayata geçirilerek, tarih, din ve dilin önemi anlatıldı.

Argosuz dil

Milli Eğitim Bakanlığı ve Başaran İleri Teknoloji grubunun desteklediği programın finali Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitimi Merkezi Konferans salonunda yapıldı. Hacı İbrahim Işık İlkokulu Okul Müdürü Hakan Takgün programın açılışında izleyicilere proje hakkında bilgiler sundu. Takgün, bir milletin kültürünün 3 ana sütun üzerinde yükseldiğini hatırlatarak, “Bunlar tarih, din ve dildir. Tarih ortak geçmiş demektir. Gelecek nesillere büyük bir kültür mirası bırakmak İstiyorsak ortak geçmişimizi iyi öğrenmeli ve iyi öğretmeliyiz. Çevre kirliliği ile ilgili dünyamızın geldiği nokta maalesef içler acısı. Doğayla bir savaş içindeyiz ve üzülerek, belirtmem gerekir ki kazınırsak, kaybedeceğiz. Çevre kirliliği nasıl ki sağlıklı bir insanı hasta edebiliyorsa, dil kirliliği de kişinin beynini salgın bir hastalık gibi sarar ve düşünce dünyasını olumsuz yönde etkiler. Hele de bu tarih Büyük Türk Tarihi ise sorumluluğumuz daha da önemli hale gelmektedir. İkinci unsur ise dindir. Din manevi duyguları birleştiren ana unsurdur. Yüce dinimizin gösterdiği yolda nesillerimizin ilerlemesini istiyorsak onlara dinimizin manevi atmosferini yaşatmak ve tüm güzelliklerini anlatmalıyız. Bu sebeple dilimize sahip çıkmalı, bozulmasına engel olmalıyız” dedi.

Dereceye girenler ödüllendirildi

Proje kapsamında Battalgazi düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim alanlarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Resim dalında Tevfik Memnune Gültekin ilkokulundan Zeynep Ecrin Daşkın, şiir dalında Öğretmenler Ortaokulu'ndan Zeynep Köse, Kompozisyon dalında ise Malatya Lisesinden Rabia Balal birinci oldu. Programa Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ateş, Vali Aydın Baruş’un Eşi Nahgihan Baruş, Okul Müdürü Hakan Takgün, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.